Οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις σε βάρος της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη Φραντσέσκα Αλμπανέζε

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε την Τετάρτη (20/05) στην άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλει στην Φραντσέσκα Αλμπανέζε -ανεξάρτητη ειδικό του ΟΗΕ ειδικευμένη στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που επικρίνει με σφοδρότητα το Ισραήλ– συμμορφούμενη προς απόφαση της δικαιοσύνης.

Με λακωνική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών, γνωστοποιείται ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Φ. Αλμπανέζε έχουν πλέον αρθεί. Είχε καταχωριστεί σε διεθνή μαύρη λίστα και δεν της επιτρεπόταν να χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες και να διεκπεραινώνει διάφορες τραπεζικές συναλλαγές.

«Η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης είναι πάντα προς το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο δικαστής Ρίτσαρντ Λίον σε ετυμηγορία του την περασμένη εβδομάδα με την οποία έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή των κυρώσεων.

Η 49χρονη Ιταλίδα νομικός Φραντσέσκα Αλμπανέζε, δεν παύει να επικρίνει τη μεταχείριση που επιφυλάσσει στους Παλαιστίνιους το Ισραήλ αφότου ονομάστηκε ειδική εισηγήτρια του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο την κατηγορεί πως είχε εισηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος