Βίντεο – Social Stories: Πώς τα κοινωνικά δίκτυα υποδέχθηκαν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο #Νταβός

Array

Η ελίτ της υφηλίου από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου συγκεντρώθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, για το καθιερωμένο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που αποτελεί θεσμό – γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας.

Το πώς τα κοινωνικά δίκτυα υποδέχθηκαν το Φόρουμ, αποτυπώθηκε στο εβδομαδιαίο βίντεο – αφιέρωμα Social Stories της εκπομπής της ΕΡΤ «Επτά», που μεταδόθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 17:00 από το κανάλι ERTNEWS.

Μοντάζ: Θάνος Λάγιος

Μεταξύ όσων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν η έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσα από το Συνέδριο. «Η Κριμαία είναι η γη μας και το έδαφός μας. Είναι η θάλασσα και τα βουνά μας. Δώστε μας τα όπλα σας και θα επιστρέψουμε ό,τι ανήκει στις ΗΠΑ» είπε.

Η πανδημία ήταν επίσης ψηλά στην ατζέντα του Φόρουμ, με τον Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλο της Pfizer, να λέει ότι αυτό που ήταν «συνεχώς εμπόδιο» στην πώληση εμβολίων στις κυβερνήσεις ήταν ότι «πολιτικοποιήθηκαν» επειδή οι άνθρωποι αναρωτιόντουσαν αν αυτά λειτουργούσαν.

Τους χρήστες του Twitter επίσης «κέντρισε» η συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά τις πολλές εντάσεις» είπε μεταξύ άλλων.

Ορισμένες ειρωνικές αντιδράσεις με το #Davos είχαν επίσης ενδιαφέρον.

«Στο Νταβός, η κλιματική αλλαγή αποτελεί… προτεραιότητα» έγραψε ενδεικτικά χρήστης, αναρτώντας φωτογραφία με δεκάδες αεροσκάφη παρκαρισμένα στο τοπικό αεροδρόμιο, για να καταδείξει την σπατάλη σε καύσιμα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

«Ο λόγος που απέρριψα την πρόσκληση στο Νταβός δεν ήταν επειδή πίστευα ότι διοργανωτές εμπλέκονται σε “διαβολικές μεθοδεύσεις”, αλλά επειδή ακουγόταν βαρετό» έγραψε ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ.

Πηγή: ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος