Ο επίκουρος καθηγητής γεωργικής και παραγωγικής εντομολογίας Αντώνης Τσαγκαράκης, μίλησε στην ΕΡΤ1 και το «Στούντιο 4» με τους Θανάση Αναγνωστόπουλο και Νάνσυ Ζαμπέτογλου, για το πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση εντόμων ή τμημάτων τους.
Ο Αντώνης Τσαγκαράκης εξηγεί πώς μπορούμε να μάθουμε αν καταναλώνουμε ήδη έντομα, τα οποία μπορεί να εμπεριέχονται ως συστατικό σε κάποιο προϊόν και εμείς απλώς το αγνοούμε.
Αναφέρεται στο ποιες είναι οι σημάνσεις που πρέπει να φέρουν αυτά τα προϊόντα, ποια είναι τα κενά του νόμου, αλλά και πως τα έντομα έχουν περάσει στη διατροφή μας πριν κάποια από αυτά, θεωρηθούν ακόμη τρόφιμα, αφού πολύ νωρίτερα, είχαν εγκριθεί η εκτροφή εντόμων για την παραγωγή ζωοτροφών.
Ο Αντώνης Τσαγκαράκης μιλάει, ακόμη, και για ένα ακόμη έντομο, που δεν το τρώμε, αλλά μας θρέφει αυτό. Πρόκειται για τη μέλισσα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος