“AGÔRA”: Μαθητές Λυκείου της Επισκοπής Ηρακλείου καινοτομούν δημιουργώντας πλατφόρμα για φθηνότερα ψώνια από το super market (video)

Την AGÔRA, μία καινοτόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών η οποία συνεργάζεται με μεγάλες αλυσίδες super markets και εξασφαλίζει στον χρήστη τα πιο φθηνά προϊόντα εύκολα και γρήγορα, δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Επισκοπής Ηρακλείου με τη στήριξη των καθηγητών τους.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με τον τρόπο τους σε διαπιστωμένες κοινωνικές ανάγκες, κι έτσι ο καταναλωτής, μέσω της πλατφόρμας, έχει τη δυνατότητα εξοικονομώντας κόπο, χρόνο και χρήμα να επιλέξει με ένα κλικ τα προϊόντα που επιθυμεί.

Στην πλατφόρμα, αναζητώνται, ερευνώνται και συγκρίνονται οι τιμές διάθεσης των επιλεγμένων προϊόντων στις συνεργαζόμενες αλυσίδες super markets, κατόπιν ετοιμάζεται το καλάθι του πελάτη στην πιο οικονομική τιμή της αγοράς και του παραδίδεται στον χώρο του όποτε αυτός επιθυμεί.

Η διεύθυνση του σχολείου από την πλευρά της, με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προβεί σε μια πράξη αγάπης: Να διαλέξει όσα προϊόντα επιθυμεί, να τα προσθέσει στο «Κοινωνικό καλάθι» και να τα αποστείλει όπου και όποτε αυτός επιλέξει.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της εικονικής επιχείρησης, όπου συμμετέχει η δημοσιογράφος και κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ1 κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η οποία είναι και η Inspirational Mentor της συγκεκριμένης ομάδας μαθητών.

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του ΓΕΛ Επισκοπής με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς, το Λύκειο συνεχίζει και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης.

“AGÔRA”: Μαθητές Λυκείου της Επισκοπής Ηρακλείου καινοτομούν δημιουργώντας πλατφόρμα για φθηνότερα ψώνια από το super market (video)
Η ομάδα του ΓΕΛ Επικοπής

Το εν λόγω πρόγραμμα διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Junior Achievement Greece και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαγωνισμός: Καλύτερο Promo Video Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη Εικονική Επιχείρηση θα συμμετάσχει στην α’ φάση του εκπαιδευτικού διαγωνισμού Καλύτερο Promo Video Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης, καλούνται όσοι θέλουν να στηρίξουν με την πολύτιμη ψήφο τους την προσπάθεια, εδώ.

Το έπαθλο για την «Εικονική Επιχείρηση» που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό και τις άλλες ομάδες είναι η απευθείας πρόκρισή της στις 10 Καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις της χρονιάς και τον Πανελλαδικό Τελικό του 2022.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για το καλύτερο promo video θα ανακοινωθούν σε online live event την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 στις 16:00, που θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της ψηφοφορίας και τα social media του JA Greece.

Το Junior Achievement Greece

Tο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Διαρκές όραμα του ΣΕΝ/JA Greece είναι να βοηθήσουμε τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που προσφέρουμε.

Ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε το 1919 και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στον κόσμο με συμμετοχή πάνω από 10 εκατομμυρίων μαθητών σε 122 χώρες σε ετήσια βάση. Ο οργανισμός Junior Achievement – Young Enterprise Europe (JA-YE www.ja-ye.org) αποτελεί το μεγαλύτερο από τα 6 περιφερειακά κέντρα του οργανισμού Junior Achievement Worldwide, δραστηριοποιείται σε 38 χώρες με συμμετοχή 3,5 εκατομμύριων μαθητών κάθε χρόνο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Τα προγράμματα του οργανισμού Junior Achievement έχoυν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα».

Σκοπός του ΣΕΝ/JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών, με δημιουργικό και βιωματικό για τους μαθητές τρόπο.

Εφαρμόζει σύγχρονα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, από Πρωτοβάθμια μέχρι Τριτοβάθμια, με τη βοήθεια στελεχών των εταιρειών-μελών του, που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους για την υλοποίησή τους. Μέσα από τις δράσεις του το ΣΕΝ/JA Greece φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δυνατότητα των νέων να αναπτύξουν στην πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

To ΣΕΝ/JA Greece υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες μέλη, ιδρύματα και φυσικά πρόσωπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος