Οι ειδήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο το 2022 στο ertnews.gr – Χρηστικές και… παράξενες στην κορυφή

Το 2022 σημαδεύτηκε από μεγάλα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, η έναρξη του οποίου, μαζί με κρίσιμες ειδήσεις γύρω από αυτόν, βρίσκονται στις αναρτήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο στους ενημερωτικούς ιστότοπους.

Επιλέξαμε τα 3+3 άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο το έτος που φεύγει, στο ertnews.gr, από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή ειδησεογραφία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εναλλακτική θεματολογία που επελέγη από τους αναγνώστες.

Μετάλλαξη Όμικρον κορονοϊού – Επικαιροποίηση Taxisnet – Full Pass

Κατά βάση χρηστικές ήταν οι εγχώριες ειδήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο το 2022 στο ertnews.gr.

1 | Μετάλλαξη Όμικρον: Για πόσο καιρό μεταδίδεται από κρούσμα; Τι λένε οι ειδικοί

Τον Ιανουάριο, καθώς τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον συνέχιζαν να πληθαίνουν ανά τον κόσμο, οι άνθρωποι ρωτούσαν πόσο καιρό θα είναι μεταδοτικοί μετά τη μόλυνση από την COVID-19.

2 | Taxisnet: Λήγει σε πέντε ημέρες η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων

Τον Απρίλιο, εξέπνεε η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο Taxisnet της ΑΑΔΕ. Η εφορία είχε στείλει ειδοποιητήρια για να επισκεφθούμε όλοι το gov.gr μέχρι τις 18 Απριλίου.

3 | Επιδότηση καυσίμων: Υποβολή αιτήσεων βάσει ΑΦΜ – Πώς εκδίδεται η κάρτα Fuel Pass

Τον Απρίλιο επίσης, ενεργοποιήθηκε τον ιστότοπο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα τoυ Fuel Pass, για την επιδότηση καυσίμων. Η διαδικασία των αιτήσεων προχωρούσε ανά μέρα με βάση τον ΑΦΜ των δικαιούχων.

*Ειδήσεις σχετικές με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ενέργειας, και συγκεκριμένα τι ακριβώς είναι, οδηγίες για τον συντονισμό του ERTFLIX και η κάλυψη της Eurovision ήταν στις προτιμώμενες ειδήσεις.

Ειδήσεις από τον κόσμο: Ψαράς στην Ταϊλάνδη, μια παραλία που λατρεύτηκε και… ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο

1 | Ταϊλάνδη: Ψαράς έκανε την τύχη του με “μπάλα λίπους” 3,4 κιλών που βρήκε σε παραλία

Τον Ιούνιο, φτωχός ψαράς από την Ταϊλάνδη, 64 ετών, βρήκε στην παραλία αυτό που αρχικά νόμιζε ότι ήταν «ένα μεγάλο κομμάτι λίπους», αλλά αργότερα έμαθε ότι η ανακάλυψη θα τον πλούτιζε…

2 | Η Παραλία που αγαπήθηκε μέχρι θανάτου

Τον Αύγουστο, ο εντυπωσιακός κόλπος Μάγια της Ταϊλάνδης, που έγινε διάσημος από την ταινία The Beach, πριν από τέσσερα χρόνια «πνιγόταν» από στους τουρίστες. Μετά την ταινία του 2000 με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο αριθμός των καθημερινών επισκεπτών αυξήθηκε κατά οκτώ φορές (από 1.000 σε μέχρι και 8.000 επισκέπτες την ημέρα), ασκώντας πιέσεις στο οικοσύστημα που κατέστρεψαν τους κοραλλιογενείς υφάλους, το νερό και την άγρια ζωή του κόλπου.

3 | Ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο πέθανε λίγους μήνες αφότου έκανε μπάνιο για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια

Τον Οκτώβριο, ο πιο βρώμικος άνθρωπος στον κόσμο πέθανε λίγους μήνες αφότου έκανε μπάνιο για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια! Συγκεκριμένα, ένας Ιρανός κατείχε τον περιβόητο τίτλο του «πιο βρώμικου ανθρώπου στον κόσμο» επειδή δεν είχε κάνει ντους για δεκαετίες πέθανε σε ηλικία 94 ετών, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τελικά, πέθανε λίγο αφότου τον έπεισαν οι ντόπιοι να κάνει μπάνιο.

*Μια είδηση σχετική με τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα, για τα οποία οι ειδικοί συνιστούν να μην σπαταλάμε χρήματα, προτιμήθηκε επίσης ως ανάγνωσμα. Σε αυτήν αναφέρεται ότι τα συμπληρώματα βιταμινών, ανόργανων συστατικών και πολυβιταμινών δεν προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις ή τη θνησιμότητα γενικότερα, αναφέρει η Ομάδα Εργασίας Προληπτικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ σε επικαιροποιημένες κατευθυντήριες γραμμές που δημοσίευσε στο περιοδικό «JAMA».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος