Ο Ντάριο Αρτζέντο μας μιλάει για το Vortex και για τη σχέση του με την Ελλάδα (video)

Ο σκηνοθέτης Ντάριο Αρτζέντο – που αυτήν την εβδομάδα μας συστήνεται και ως ηθοποιός στην ταινία «Vortex» – είναι ο άνθρωπος που έδωσε ταυτότητα στα Ιταλικά Θρίλερ και προώθησε τις ταινίες «Τζιάλο» σε ένα επίπεδο ώστε να γίνουν αποδεκτές από το ευρύ κοινό και την κριτική. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν μέσα από το αρχικά παραγνωρισμένο «Σουσπίρια» που πλέον είναι μια ταινία αναφοράς. Στην πολύχρονη -σχεδόν ασταμάτητη καριέρα του- στρατολόγησε και την κόρη του, την Άζια Αρτζέντο, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε και τη μούσα του.

Ο Ντάριο Αρτζέντο μας μιλάει για το Vortex και για τη σχέση του με την Ελλάδα (video)
(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Η αναπάντεχη συνάντησή μας έγινε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ της Ρώμης έναν χρόνο πριν, όπου βρισκόταν ως επίσημος καλεσμένος τη βραδιά-αφιέρωμα στον Κουέντιν Ταραντίνο. Ο ίδιος ο Ταραντίνο, που εδώ και χρόνια είναι προσωπικός του φίλος, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του στο masterclass που παρέδωσε, όπως εξάλλου έκανε και ο Τιμ Μπάρτον.

Ο Ντάριο Αρτζέντο μας μιλάει για το Vortex και για τη σχέση του με την Ελλάδα (video)
(AP Photo/Gregorio Borgia)

Με αυτή την αφορμή μιλήσαμε σύντομα για μια νέα εμπειρία στην καριέρα του, αυτήν του ηθοποιού στην ταινία «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ που προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα στους Ελληνικούς κινηματογράφους. Στο βίντεο που ακολουθεί μας μιλά πρώτα για την ταινία ο σκηνοθέτης της, και ύστερα ο Ντάριο Αρτζέντο.

«Ήταν πολύ ωραία και απαιτητική εμπειρία», μας είπε ο Ντάριο Αρτζέντο. «Είμαι σκηνοθέτης και όχι ηθοποιός. Επειδή μου το ζήτησε ο φίλος μου, έγινα πρωταγωνιστής. Όπου και αν προβλήθηκε αυτή η ταινία, είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν αναπάντεχο που πήρα το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο! Είμαι πολύ ευτυχής που έπαιξα στην ταινία».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του Άκη Καπράνου και των φεστιβαλικών προβολών  Midnight express, έκανα λόγο για τη δεύτερη ζωή των ταινιών του και την εκ νέου γνωριμία τους με το νεότερο κοινό.

«Δεν το ήξερα αλλά μου το είχαν πει (πως οι ταινίες μου ξαναπροβάλλονται στην Ελλάδα). Από παιδί έχω επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές. Πρώτα με τους γονείς μου, μετά μόνος μου, μετά με τη γυναίκα μου. Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε πολύ με τους Έλληνες», θα πει.

*Το υλικό του βίντεο είναι μια ευγενική παραχώρηση του Απόλλωνα Μπόλλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος