Ρώμη: Ο Τιμ Μπάρτον αποθεώνεται κι αποκαλύπτει τα μυστικά του

Λίγες μέρες πριν, στον ίδιο τόπο, τιμήθηκε με το συνολικό βραβείο καριέρας ο Κουέντιν Ταραντίνο. Σήμερα παίρνει τη σκυτάλη ένας δημιουργός που χαρίζει μια επίγευση ποιητικού Πόε στη μεγάλη οθόνη.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης τιμάει τον Τιμ Μπάρτον απονέμοντάς του το Βραβείο συνολικής καριέρας, το Σάββατο στις 23 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στη Sala Sinopoli στο Auditorium Parco della Musica. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας, παραγωγός, θα ανεβεί στη σκηνή για ένα masterclass, μια «στενή συνάντηση» όπως την αποκαλούν οι φίλοι του Φεστιβάλ, ανατρέχοντας στην καριέρα του και στον κινηματογράφο που έπλασε την αισθητική του.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Μπάρτον θεωρείται ένας από τους πιο πρωτότυπους κινηματογραφιστές στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή, αυτός που δημιουργεί στη μεγάλη οθόνη ένα οπτικό σύμπαν που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως δικό του. Έχοντας μια γκάμα ταινιών από τον Έντουαρντ τον Ψαλιδοχέρη, τον Batman και τον Ed Wood μέχρι τη Νεκρή Νύφη, το Big Fish και το μιούζικαλ Sweeney Todd, το Big Eyes, το Frankenweenie, την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, το Dumbo, ο Burton βυθίζει το κοινό σε έναν κόσμο μακάβριο, σκοτεινό, με χιούμορ, εκκεντρικό χαρίζοντας μια κάποια κανονικότητα στους αλλοπρόσαλους ήρωές του.

Ο Τιμ Μπάρτον αποδεχόμενος αυτή την πρόσκληση, δήλωσε: «Είναι πολύ ιδιαίτερο να λαμβάνεις αυτήν την τιμή από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ρώμης. Ο Federico Fellini, ο Mario Bava και ο Dario Argento αποτέλεσαν σημαντικές επιρροές στη ζωή μου. Το να μου απονεμηθεί αυτό το βραβείο στη Ρώμη, έναν τόπο που αγαπώ, και μια πόλη που σε κάνει να νιώθεις αστέρι στη δική σου ταινία, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος