«Για τον Πούτιν οι “κόκκινες γραμμές” δεν υπάρχουν καν» – Όσα έλεγε στο ertnews.gr λίγο πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο σύμβουλος του Ναβάλνι (video)

Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, ο Λεονίντ Βολκόφ, ένας από τους πολιτικούς συμβούλους του φυλακισμένου Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης και ακτιβιστή κατά της διαφθοράς Αλεξέι Ναβάλνι, βρισκόταν στο Στρασβούργο με αφορμή την τελετή απονομής στον δεύτερο του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης για το 2021, θεσμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μετρά ήδη 33 χρόνια ζωής.

Ο Βολκόφ σε συνέντευξή του στο ertnews.gr μίλησε και για την τακτική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν γύρω από την ρωσοουκρανική κρίση, μερικές μόνο εβδομάδες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν νιώθει πολύ άνετα κάθε φορά που η Δύση μιλάει για “κόκκινες γραμμές” και δεν κάνει τίποτα. Καθησυχάζεται έτσι, ότι οι “κόκκινες γραμμές” στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καν. Θέλει να τον καλεί ο πρόεδρος Μπάιντεν, θέλει να τον σέβονται. Θέλει να αποτελεί μέρος κάποιων γεωπολιτικών διαπραγματεύσεων», είχε πει μεταξύ άλλων. 

Διαβάστε ακόμα:

Ναβάλνι από τη φυλακή: «Ρώσοι, διαδηλώστε για τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο τρελός τσάρος μας»

Ολόκληρη η τοποθέτηση του συμβούλου του Αλεξέι Ναβάλνι, μετά από τη σχετική ερώτηση του ertnews.gr 

– Υπάρχει κάποιο βασικό μήνυμα που θέλει να στείλει ο Ναβάλνι με αφορμή την απονομή αυτού του βραβείου (Ζαχάρωφ) εν μέσω της ρωσοουκρανικής κρίσης; 

«Για τον Πούτιν οι “κόκκινες γραμμές” δεν υπάρχουν καν» – Όσα έλεγε στο ertnews.gr λίγο πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο σύμβουλος του Ναβάλνι (video)

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ουσιαστικά εκβιάζει την Ευρώπη. Είναι πραγματικός εκβιασμός.

Προσπαθεί να αναγκάσει τη Δύση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε παραχωρήσεις.

Θέλει η Δύση να μην αναφέρεται σε πολιτικούς κρατούμενους στη Ρωσία, βασανιστήρια, κατεδαφίσεις μνημείων και άλλες πολύ σημαντικές εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του, αλλά θέλει για ακόμα μια φορά, όπως πάντα, «να είναι σημαντικός». 

Θέλει να τον καλεί ο πρόεδρος Μπάιντεν, θέλει να τον σέβονται. Θέλει να αποτελεί μέρος κάποιων γεωπολιτικών διαπραγματεύσεων, και ούτω καθεξής.

Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερον: Νιώθει πολύ άνετα κάθε φορά που η Δύση μιλάει για «κόκκινες γραμμές» και δεν κάνει τίποτα. 

Ο Πούτιν καθησυχάζεται έτσι, ότι οι «κόκκινες γραμμές» στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καν.

Ξέρετε, είναι όπως όταν τα τρίχρονα παιδιά δοκιμάζουν τα όρια των γονιών τους. Τι συμβαίνει όταν πετύχουν αυτό που θέλουν;

Σκέφτονται «Οι γονείς μου είπαν ότι αυτό απαγορεύεται, αλλά τι θα συμβεί αν τελικά το κάνω, ε; Τίποτα. Εντάξει τότε. Άρα τώρα προσπαθώ και για τα επόμενα…».

Αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο συμπεριφοράς του Πούτιν, αφού όλοι οι υπόλοιποι γύρω του είναι απλά «οι υπομονετικοί γονείς».  

Του λένε «μην υπερβείς τα όρια». Εντάξει, αυτός όμως τα υπερέβη. 

Και τι έγινε;

Καλούμε τη Δύση να αλλάξει τη στάση της και να τιμωρήσει αυτόν τον εκβιασμό.

Η γλώσσα του μίσους, του εκβιασμού και των απειλών, πρέπει να τιμωρηθεί.

Τώρα, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, ο Πούτιν κερδίζει «τη μάχη» γιατί θέλει το ενδιαφέρον όλων των δυτικών ΜΜΕ. 

Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, τότε όλοι θα μιλούν για μια ακόμα φορά για «κόκκινες γραμμές». 

Μια τέτοια ρητορική είναι μια τεράστια νίκη, ένα τεράστιο επίτευγμα για τον Πούτιν. Γιατί, με συγχωρείτε, αλλά η Ρωσία έχει ήδη εισβαλει στην Ουκρανία πριν από οκτώ χρόνια (2014) και βρίσκεται ακόμα εκεί. 

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία. Εκεί υπάρχουν πολιτοφυλακές που έχουν την εύνοια της Ρωσίας, στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ, και υφίσταται ένας εμφύλιος πόλεμος που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 15.000 ανθρώπους.

Και όταν η Δύση συμφωνεί να πορεύεται με κανόνες του τύπου «Εντάξει, το βλέπουμε αν εισβάλει ξανά», αυτό πρακτικά σημαίνει «Έχουμε ξεχάσει ότι έχει ήδη εισβάλει». Και μόνο τότε θα τιμωρηθεί, σκέφτονται.

Άρα (ο Πούτιν σκέφτεται) «Εντάξει, ευχαριστώ. Και τι θα γίνει αν εισβάλλω στην πραγματικότητα; Θα τιμωρηθούμε…».

Εμείς, στο κίνημα του Ναβάλνι, θεωρούμε ότι η απόπειρα εκβιασμού καθαυτή ήδη τιμωρείται, και με τον ίδιο τρόπο η Δύση πρέπει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμβουλος του Ναβάλνι στο ertnews.gr: Ο Πούτιν δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος