Ναβάλνι από τη φυλακή: «Ρώσοι, διαδηλώστε για τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο τρελός τσάρος μας»

Ο επικριτής του Κρεμλίνου από τη φυλακή, Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε από τους Ρώσους να βγουν σε καθημερινές διαδηλώσεις ενάντια στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα έγραψε η εκπρόσωπός του στο Twitter.

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τον κόσμο να βγαίνει έξω και να διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο κάθε μέρα στις 19:00 και τα Σαββατοκύριακα στις 14:00. Στις κεντρικές πλατείες των πόλεων σας, όπου κι αν βρίσκεστε», σημειώνει η Κίρα Γιαρμίς.

Σημειώνεται ότι το κίνημα του Ναβάλνι είχε καλέσει για μια εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής, ως διαμαρτυρία κατά της εισβολής της Ρωσίας στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι, εξέχων πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, φυλακίστηκε πέρυσι αφότου επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία μετά την ανάρρωσή του από αυτό που διαπίστωσαν οι δυτικές εργαστηριακές εξετάσεις ότι ήταν μια απόπειρα να τον δηλητηριάσουν με νευροτοξικό παράγοντα στη Σιβηρία.

Το Κρεμλίνο, αρνήθηκε ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ναβάλνι.

Το μήνυμα του γραμμένο στα ρωσικά, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εμείς –η Ρωσία– θέλουμε να είμαστε ένα έθνος ειρήνης. Δυστυχώς, λίγοι θα μας αποκαλούσαν έτσι σήμερα. Αλλά τουλάχιστον ας μην γίνουμε λαός φοβισμένων σιωπηλών. Με δειλούς που προσποιούνται ότι δεν προσέχουν τον επιθετικό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας που εξαπέλυσε ο τρελός τσάρος μας.

Δεν μπορώ, δεν πρόκειται και δεν θα παραμείνω σιωπηλός όταν βλέπω πώς οι ψευδοϊστορικές ανοησίες για γεγονότα που συνέβησαν πριν από 100 χρόνια έχουν γίνει δικαιολογία για τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς και για τους Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους ενώ βρίσκονται σε άμυνα.

Καλώ όλους να βγουν στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ειρήνη. Ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία. Και αν υπάρχει κάτι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή για το οποίο μπορείτε να είστε περισσότερο περήφανοι, είναι αυτοί οι 6.824 άνθρωποι που συνελήφθησαν επειδή βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ που έγραφαν “Όχι στον πόλεμο.

Πρέπει όμως να σφίξουμε τα δόντια μας και να νικήσουμε τον φόβο, να βγούμε έξω και να απαιτήσουμε το τέλος του πολέμου». Κάθε άτομο που συλλαμβάνεται, πρέπει να αντικαθίσταται από δύο νέους διαδηλωτές».

Διαβάστε ακόμα:

Σύμβουλος του Ναβάλνι στο ertnews.gr: Ο Πούτιν δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος