Επίθεση με γκαζάκια κατά του προέδρου Ειδικών Φρουρών – Β. Ντούμας: “Δεν πτοούμαι από χώρους που δρουν φασιστικά”

Εμπρηστικός μηχανισμός στην πολυκατοικία εξερράγη τα περίπου στις 2 μετα τα μεσάνυχτα στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντουμας στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο. Παρόμοια επίθεση σημειώθηκε την ίδια περίπου ώρα και στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη.

Στο σημείο έφτασαν κλιμάκια του Τ.Ε.Ε.Μ. και της Κρατικής Ασφάλειας, όπου περισυνέλεξαν τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών.

“Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα” είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή από τις Έξι ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών. Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως ππέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. “Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές” είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. “Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί” είπε ο κ. Ντούμας.

Σε σχέση με παρόμοια επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι δημοσιογράφου όπως είπε ο κ. Ντούμας προφανώς σχετίζεται με δράση από τους ίδιους χώρους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και υπάρχει όπως είπε βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος