ΟΗΕ: Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην Ιορδανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ «καταδικάζει έντονα την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί κατά τη διάρκεια νεκρώσιμης ακολουθίας σε εκκλησία στο Χαμούντ, στην επαρχία Καράκ της Ιορδανίας» σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Εκφράζει «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων» και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Τα Ηνωμένα Έθνη στέκονται στο πλευρό της Ιορδανίας, της κυβέρνησης και του λαού της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες, επαναλαμβάνει ότι «οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και χώρων λατρείας είναι απαράδεκτες», υπογραμμίζοντας ότι «οι χώροι λατρείας πρέπει να είναι τόποι ειρήνης και να είναι ασφαλείς για όλους».

Τονίζει, τέλος, ότι οι υπεύθυνοι «πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Η Αθήνα καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Ιορδανίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος