Video – ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης του εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη – Τι είπε στην ΕΡΤ

Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε περίπου στις 02:30 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του δημοσιογράφου  Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη. Ο Δημοσιογράφος μίλησε στην ΕΡΤ για την έκρηξη και την αναστάτωση που προκάλεσε η φωτιά που ακολούθησε.

Στο οπτικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ,  ο άγνωστος εμπρηστής εμφανίζεται να τοποθετεί εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο του σπιτιού του δημοσιογράφου και να τον πυροδοτεί. Ακολουθεί η έκρηξη και η καταστρεπτική φωτιά στην είσοδο. 

“Άκουσα μια φοβερή έκρηξη και πετάχτηκα από τον ύπνο μου. Βγήκα έξω μαζί με άλλους γείτονες και διαπίστωσα ότι κάτι είχε τοποθετηθεί στη είσοδο της πολυκατοικίας – Εγώ μένω στο πρώτο όροφο”.

Η κάμερα που είναι τοποθετημένη στην είσοδο κατέγραψε έναν άγνωστο με καλυμμένο το κεφάλι του και το πρόσωπο του  που άφησε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό και με γκαζάκια. Έβαλε φωτιά με αναπτήρα και απομακρύνθηκε προς την λεωφόρο Βουλιαγμένης και αυτό άναβε εκεί περίπου δύο-τρία λεπτά πριν εκραγεί.

Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει καταστραφεί. Εάν δεν υπήρχε  βαριά πόρτα ασφαλείας η φωτιά θα είχε μπει μέσα σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε ότι εκτός από τις συνήθεις φραστικές απειλές που δέχονται κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι δεν υπήρξε κάποια ειδική απειλή. Ο ίδιος δεν έχει συνοδεία ασφαλείας.

Ο Δ. Καμπουράκης σημείωσε ότι  η τοποθέτηση του μηχανισμού έγινε σε γειτονιά της Αργυρούπολης  που θα μπορούσε κάποιος να περάσει και αν μη τι άλλο να τραυματιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος