ΠΟΥ: Ο Άγιος Βασίλης είναι απρόσβλητος από τον κορονοϊό και θα μοιράσει τα δώρα στα παιδιά

Η πανδημία του κορονοϊού δεν θα αποτρέψει φέτος τον Άγιο Βασίλη από το να ταξιδέψει στον κόσμο και να μοιράσει δώρα τα Χριστούγεννα, καθώς είναι απρόσβλητος από τη νόσο Covid-19, δήλωσε εχθές (14/12) η Maria Van Kerkhove αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπεύθυνη για θέματα διαχείρισης της πανδημίας στον ΠΟΥ.

«Κατανοώ τις ανησυχίες σε σχέση με τον Άγιο Βασίλη, διότι είναι μεγάλος σε ηλικία», είπε η Van Kerkhove απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, που τον φαντάζονται να τους φέρνει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, ενδέχεται να μην διατρέχει υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό.

«Μπορώ να σας πω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι απρόσβλητος από τον ιό», ανέφερε η επιδημιολόγος, η οποία είναι μητέρα δύο αγοριών.

«Είχαμε μια σύντομη συνομιλία μαζί του και (μάθαμε ότι) τα πηγαίνει πολύ καλά. Και η κυρία του τα πηγαίνει πολύ καλά. Και είναι πολύ απασχολημένοι αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε η αρμόδια του ΠΟΥ. Η ίδια είπε επίσης ότι, ο Άγιος Βασίλης δεν θα επηρεαστεί από τους περιορισμούς εισόδου σε ορισμένες χώρες και «θα μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από τον εναέριο χώρο» και «να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά».

Αλλά ενώ η Van Kerkhove εμφανίστηκε καθησυχαστική ως προς το ότι ο Άγιος Βασίλης θα ολοκληρώσει την «αποστολή» του και τις φετινές γιορτές, θεώρησε σημαντικό να υπενθυμίσει τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πώς να μείνουμε ασφαλείς και να σταματήσουμε τη μετάδοση του κορονοϊού ο οποίος -τη χρονιά που φεύγει- στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1,6 εκατομμύριο ανθρώπους.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό όλα τα παιδιά του κόσμου να κατανοήσουν ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση από τον Άγιο Βασίλη και μεταξύ τους πρέπει να τηρείται αυστηρά», δήλωσε η αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καταλήγοντας: «Τα παιδιά πρέπει να ακούνε τους γονείς τους και να κοιμηθούν νωρίς την παραμονή των Χριστουγέννων». «Ο Άγιος Βασίλης θα μπορέσει να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να παραδώσει τα δώρα», τόνισε η ειδικός του ΠΟΥ.


Πηγές: AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος