ΗΠΑ: Συγκινεί η φωτογραφία γιατρού που αγκαλιάζει ηλικιωμένο ασθενή με κορονοϊό

Σύμβολο της απελπισίας των ασθενών με COVID-19 και της συμπόνιας του υγειονομικού προσωπικού απέναντί τους έγινε η φωτογραφία ενός γιατρού που παίρνει στην αγκαλιά του έναν ηλικιωμένο ασθενή -την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ- προκειμένου να τον παρηγορήσει.

Η φωτογραφία, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, τραβήχτηκε την περασμένη Πέμπτη από φωτογράφο του πρακτορείου Getty, ο οποίος βρέθηκε στο  τμήμα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο United Memorial του Χιούστον, στο Τέξας. Ο γιατρός Joseph Varon, επικεφαλής του τμήματος, εργάζεται στη μονάδα 256 ημέρες, χωρίς να έχει πάρει ούτε μια μέρα ρεπό.  Η σημασία της προσφοράς του αποτυπώνεται ολοκάθαρα σε αυτό το στιγμιότυπο.

«Απλά έκλαιγε» ανέφερε ο Varon, μιλώντας για το περιστατικό στο CNN, περιγράφοντας τη στιγμή: «Ήμουν στη μονάδα COVID και είδα αυτόν τον ηλικιωμένο ασθενή, που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του, προσπαθούσε να φύγει κι είχε αρχίσει να κλαίει». «Πλησίασα και τον ρώτησα “γιατί κλαίτε;”. Μου απάντησε: “θέλω να είμαι με τη γυναίκα μου”. Τον αγκάλιασα», εξήγησε ο γιατρός. «έπειτα από μια στιγμή ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε», πρόσθεσε ο Δρ. Varon, δηλώνοντας ότι κι αυτός αισθάνθηκε «απελπισμένος», «λυπημένος, όπως ο ασθενής».

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του γιατρού ο ηλικιωμένος της φωτογραφίας, που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, πάει καλύτερα και έχει καλές πιθανότητες να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Η νοσηλεία σε μονάδες για τους ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 είναι «δύσκολη», ακόμη περισσότερο για τους ηλικιωμένους που αισθάνονται μόνοι και εγκαταλειμμένοι, εξήγησε ο Joseph Varon, λέγοντας μάλιστα πως κάποιοι από τους ασθενείς έχουν προσπαθήσει να φύγουν από το νοσοκομείο.

Στη συνέντευξή του, ο γιατρός  δεν έκρυψε την «απόγνωσή του» για την αδιαφορία που δείχνουν πολλοί Τεξανοί για τις συστάσεις των ειδικών.

«Πολύς κόσμος κάνει όλα τα λάθος πράγματα, πάει σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε εμπορικά κέντρα», ανέφερε ο Varon. «Δεν ακούει και καταλήγει στη μονάδα εντατικής θεραπείας μου. Αυτοί (που κάνουν τα παραπάνω, παρά τις συστάσεις των γιατρών) ας ξέρουν ότι δεν θέλω να τους πάρω αγκαλιά», πρόσθεσε ο ίδιος καταλήγοντας: Αν τηρηθούν οι συστάσεις, «τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού, όπως εγώ, ίσως μπορέσουν να ξεκουραστούν».

Τον Νοέμβριο, το Τέξας έγινε η πρώτη αμερικανική πολιτεία που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα. Μέχρι στιγμής, μετράει  21.800 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.


Πηγές: CNN/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Twitter

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος