Έρευνα: Τα παιδιά έως δέκα ετών αναπτύσσουν την ισχυρότερη ανοσιακή αντίδραση στον κορονοϊό

Τα παιδιά έως δέκα ετών εμφανίζουν πιο ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος τους απέναντι στον κορονοϊό, σε σχέση με όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παθολόγο Σαρίνα Γιανγκ της Ιατρικής Σχολής Weill Cornell του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open“, ανέλυσαν τα αποτελέσματα 31.426 τεστ αντισωμάτων, από τα οποία περίπου 1.200 προέρχονταν από παιδιά και εφήβους, ενώ τα υπόλοιπα από ενήλικες. Από τα παιδιατρικά τεστ το 17% είχε βγει θετικό για κορονοϊό, όπως και το 19% των τεστ στους ενήλικες.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά έως δέκα ετών που είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του κορονοϊού, είχαν υπερδιπλάσιο αριθμό αντισωμάτων IgG σε σχέση με τους εφήβους 11 έως 18 ετών και σχεδόν εξαπλάσια επίπεδα αντισωμάτων σε σχέση με τους νέους 19 έως 24 ετών. Επίσης, με τη σειρά τους, οι έφηβοι αναπτύσσουν μεγαλύτερα επίπεδα αντισωμάτων σε σχέση με τους ενήλικες. Τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται με την ηλικία, με τους άνω των 80 ετών να έχουν τα λιγότερα στον οργανισμό τους.

Τα ευρήματα πιθανώς εξηγούν τον σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων και περιστατικών σοβαρής λοίμωξης, καθώς και τον πολύ μικρό αριθμό θανάτων από Covid-19 στην παιδική ηλικία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ισχυρή ανοσιακή ανταπόκριση των παιδιών τα προστατεύει σε σημαντικό βαθμό από τον ιό, με αποτέλεσμα, όταν αυτά μολύνονται, συνήθως να έχουν ήπια έως μηδαμινά συμπτώματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος