Ζ. Ράπτη: Πρέπει να ενισχυθούν οι δομές αποκατάστασης για τους ασθενείς με long covid – 180.000 κλήσεις στη γραμμή 10306 (video)

Mε τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας να έχουν ξεπεράσει το 1,2 εκατομμύρια και τον αριθμό των πολιτών που προσβάλλονται καθημερινά από τον ιό να παραμένει υψηλός, η πολιτεία, μέσω της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, εξήγγειλε μέτρα στήριξης για τους ασθενείς που πάσχουν από το μετατραυματικό σύνδρομο long covid.

«Η γραμμή 10306, για την ψυχοκοινωνική υποστήριξης ασθενών με κορονοϊό έχει λάβει 180.000 κλήσεις από την έναρξη της πανδημίας και δίνει βοήθεια και σε αυτούς τους συμπολίτες μας», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ζωή Ράπτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Ράπτη ανέφερε ότι οι ασθενείς αυτοί παρακολουθούνται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δίνουν υποστήριξη τόσο σε περίπτωση παθολογίας και σε επίπεδο ψυχολογικό.

Αναπνευστικά, καρδιακά και νευρολογικά ζητήματα

«Το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης πραγματοποιεί αποκατάσταση ασθενών με Covid-19, αλλά πρέπει να ενισχυθούν οι δομές αποκατάστασης για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που είναι μπροστά μας», ανέφερε η κ. Ράπτη, αποκαλύπτοντας ότι οι ασθενείς εκτός από τα προβλήματα υγείας (αναπνευστικά, καρδιακά και νευρολογικά ζητήματα) εμφανίζουν και συμπτώματα όπως θλίψη, στρες, αϋπνίες και σε βαριές περιπτώσεις τάσεις αυτοκτονίας.

Mιλώντας για την ασφάλεια των εμβολίων και θέλοντας να καθησυχάσει όσες εγκύους διστάζουν να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊου τους κάλεσε να απευθυνθούν στην γραμμή «Ελπίδα Ζωής» και τον τηλεφωνικό αριθμό 2132039142. «Η γραμμή υποστήριξης υπάρχει και ενόψει της έλευσης της παραλλαγής Όμικρον είναι απαραίτητο να κάνουμε την αναμνηστική μας δόση. Είναι αυτή που δίνει έντεκα φορές λιγότερες πιθανότητες του να νοσήσεις και είκοσι φορές λιγότερες πιθανότητες του να νοσηλευτείς σοβαρά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος