Yπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Μήνυση του Ν. Παππά κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα (video)

Array

Μήνυση για τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντική δυσφήμησης κατέθεσε δια των συνήγορων του στην Εισαγγελία ο Νίκος Παππάς κατά της Θάλειας Διαμαντή, γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η μήνυση του Ν. Παππά κατά της κ. Διαμαντή αναφέρεται στο σκέλος της κατάθεσης της κ. Διαμαντή, για “χρήματα από τα γραφεία του κ. Καλογρίτσα προς το κόμμα“, στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες, κατά τη δικάσιμο της 12ης Ιανουαρίου.

Κατά τη μήνυση η αναφορά αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται “ενορχηστρωμένη” είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του κ. Παππά, αφού δόθηκε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο. Μάλιστα, αναφέρεται στη μήνυση, είναι ένας ισχυρισμός που έγινε για πρώτη φορά, και επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων.

Επίσης, υποστηρίζεται ότι η αναφορά αυτή της κ. Διαμαντή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει νέα ποινική διαδικασία κατά του κ. Παππά, δεδομένου ότι κατατέθηκε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Παππά.

Παράλληλα, στη μήνυση ο Ν. Παππάς υποστηρίζει πως η αναφορά αυτή της κ. Διαμαντή, διατυπώθηκε σε μια σειρά από ΜΜΕ (εφημερίδες και ιστοσελίδες), κατά τρόπο τέτοιο, “ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά”.

Επίσης, ο Ν. Παππάς στη μήνυση του αναφέρεται και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε σε “διαδρομές μαύρου χρήματος Παππά – Καλογρίτσα”.

Ν. Παππάς:  Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες

Σε ανάρτησή του νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς γνωστοποιούσε:

«Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες».

«Θα ανακαλέσουμε τη μήνυση του κυρίου Πάππα εάν ανακαλέσει όσα λέει η γραμματέας του κυρίου Καλογρίτσα…Τόσα χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να τον μαυρίσουν τον σπιλώσουν 1326 τον έχουν ξετινάξει δεν έχουν βρει τίποτα…. στημένη δηλαδή όλη αυτή τη στιγμή η προσπάθεια κατά του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιωθεί το κόμμα» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ.Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Απάντηση από τον επιχειρηματία

Μετά την ανακοίνωση του κ. Παππά για την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Καλογρίτσας δια των συνηγόρων του Α. Λοβέρδο και Ν. Καραχάλιο εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: ”Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα:

1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει; 

2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;

3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος