Υπόθεση Πάτρας: Δια υπομνήματος η απολογία της 34χρονης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της

Array

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης (11/1) έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η 34χρονη κατηγορούμενη παιδοκτόνος από την Πάτρα, για να απολογηθεί τελικώς σήμερα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της. Το μεσημέρι συνεχίζεται η δίκη της για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της.

Μετά από τρεις προθεσμίες που έλαβε μέσα σε διάστημα δύο μηνών, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της διά υπομνήματος, θα απολογηθεί σήμερα, όπως δήλωσε προσερχόμενος ο κ. Αλέξης Κούγιας ότι έχει ετοιμάσει ένα πολυσέλιδο υπόμνημα περίπου 100 με 120 σελίδων, στο οποίο αναπτύσσονται πλήρως οι θέσεις της κατηγορούμενης.

Οι βασικοί άξονες της υπερασπιστική της γραμμής είναι ότι είναι αθώα, ότι τα παιδιά της δεν δολοφονήθηκαν, ότι πέθαναν και τα δύο μικρότερα παιδιά της από παθολογικά αίτια.

Η 34χρονη αμφισβητεί ευθέως το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα που κάνει λόγο για ασφυξία ως αιτία θανάτου για τα μικρότερα παιδιά και για αυτό άλλωστε ο κ. Κούγιας το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει να καταθέσουν εδώ στην ανακρίτρια μία σειρά από ιατροδικαστές, προκειμένου να υποστηρίξουν όπως νομίζουν τη θέση τους ότι τα παιδιά δεν κατέληξαν μετά από εγκληματική ενέργεια αλλά από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, μία πρώτη γεύση πήραμε πριν από δύο ημέρες στην έναρξη της δίκης της 34χρονης για την δολοφονία της 9χρονης με την κυρία Ουρανία Δημακοπούλου, την ιατροδικαστή, να δηλώνει ότι δεν είναι ορθό το πόρισμα του κ. Ράικου που κάνει λόγο για θανατηφόρα χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη, λέγοντας ότι η συγκέντρωση που βρέθηκε στο αίμα του παιδιού ήταν θεραπευτική συγκέντρωση.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος