Θάνατος τριών παιδιών – Πάτρα: Καρέ καρέ το ιστορικό της δραματικής υπόθεσης ― Οι διάλογοι – σοκ (video)

Η μητέρα βρέθηκε εξ αρχής «στο κάδρο» των βασικών υπόπτων για τη δολοφονία της 9χρονης, στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας αλλά και των γιατρών είναι τα 9 αιφνίδια επεισόδια που είχε το παιδί.

Τετάρτη 30/3

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, χτύπησαν το κουδούνι της 33χρονης μητέρας των τριών παιδιών που έφυγαν σε διάστημα 2,5 ετών, στην Πάτρα και την οδήγησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου της ανακοίνωσαν την προσαγωγή της που λίγο αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η φερόμενη δράστις της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της, από την πρώτη στιγμή, ενώπιον των αστυνομικών αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο διάλογος με τους Αστυνομικούς

  • 33χρονη: Δεν έχω κάνει τίποτα.
  • Αστυνομικός: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
  • 33χρονη: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
  • Αστυνομικός: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
  • 33χρονη: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα έψαχνα στο ίντερνετ να μάθω τι είναι η ουσία αυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Αστυνομικοί είχαν διακριτική παρουσία στο σπίτι της φερόμενης δράστιδος.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών παράλληλα με την έρευνα των ιατροδικαστών, λάμβαναν κρίσιμες καταθέσεις από γιατρούς που παρακολουθούσαν την 9χρονη αλλά και από ιατροδικαστές, συνθέτοντας έτσι «τα κομμάτια του παζλ» για τον περίεργο όπως αρχικά θεωρήθηκε θάνατο της, μέσα στο Παίδων, στις 29 Ιανουαρίου.

Το χρονικό

Οι Αστυνομικοί εξέτασαν ενδελεχώς τα εννέα επεισόδια του παιδιού που έφυγε τελευταίο από τη ζωή τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τους γιατρούς ως αιφνίδια και ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Πατρών με συμπτώματα. Η μητέρα είπε ότι έκανε στον ύπνο της τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων.

Τις επόμενες ημέρες, αναφέρθηκαν διάφορα επεισόδια που έκανε το παιδί, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς.

Στις 21 Ιανουαρίου 2022 εισήχθη στη Μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Πατρών, όπου παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική.

Ωστόσο μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.

Στη συνέχεια, το παιδί εισάγεται εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει εκεί συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο νοσοκομείο «Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού».

Στις 26 Ιανουαρίου διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων όπου τρεις ημέρες μετά κατέληξε.

Οι συνεχόμενοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια, προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα στη Δικαιοσύνη που αποφάσισε να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου.

Η πρώτη τραγωδία σημειώθηκε τον Απρίλιο 2019, όταν το κοριτσάκι 3,5 ετών πέθανε από αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί ενώ στη συνέχεια αποδόθηκε ο θάνατος του σε υπατική ανεπάρκεια. Το παιδί, αν και έπασχε από λευχαιμία ο θάνατος του δεν ήταν αποτέλεσμα της κακοήθειας .

Η δεύτερη τραγωδία σημειώθηκε τον Απρίλιο 2021 με τον θάνατο του μόλις 6 μηνών βρέφους, όπου αποδόθηκε σε σπάνια παθολογική αιτία και συγκεκριμένα σε αγενεσία φλεβόκομβου.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος