Υπόθεση Πάτρας: Στις 11/1 θα συνεχιστεί η δίκη της 34χρονης – Την ίδια μέρα απολογείται για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της

Array

Στις 11 Ιανουαρίου 2023 θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της. Η πρόεδρος της έδρας διευκρίνισε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε στη συγκρότηση του δικαστηρίου. Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν την κατηγορούμενη. Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι.

Στη συνέχεια η πρόεδρος φώναξε την κατηγορούμενη, τη ρώτησε για τα στοιχεία της ταυτότητάς της και την ενημέρωσε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία και να απευθύνει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Η κατηγορούμενη αποκρίθηκε λέγοντας το όνομά της και τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς της.

Παρέμεινε όρθια καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα 52 μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει 20 μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Πρώτος μάρτυρας θα είναι ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης Μάνος Δασκαλάκης.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος