ΥΠΟΙΚ: 50.000 εφάπαξ η επιχορήγηση που είχε πάρει η Κιβωτός του Κόσμου, λόγω Covid

Array

Εφάπαξ και όχι τακτικής μορφής είναι η ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η ενίσχυση χορηγήθηκε στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, κινούνται πλέον οι διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.

Την ίδια στιγμή καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για τις συνθήκες που επικρατούν σε πέντε δομές σε Αττική και Περιφέρεια, ενώ στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται συνολικά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες ξυλοδαρμού.

Ο 18χρονος σήμερα- προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή. Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός το κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος