Ηλ. Γκιώνης για κύκλωμα μαστροπείας: Έχουν ανθρώπους παντού – Τα στοιχεία στην Κύπρο αφού μιλήσω με δικηγόρο

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο άνθρωπος που κατήγγειλε στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ότι Κύπριος ενδεχομένως να συσχετίζεται με την υπόθεση μαστροπείας με θύμα την 24χρονη στη Θεσσαλονίκη, με ανάρτησή του αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει ανθρώπους παντού» και ενημερώνει ότι θα καθυστερήσει την γραπτή κατάθεσή του που αναμένουν οι κυπριακές αρχές.

Νωρίτερα, ο Ηλίας Γκιώνης ανέφερε ότι προτίθεται ακόμη και να ταξιδέψει στην Κύπρο για να δώσει όλα τα στοιχεία.

Στο περιεχόμενο της γραπτής κατάθεσης υπό μορφή επιστολής που αναμένεται να αποστείλει στον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου ο Ηλίας Γκιώνης επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των εξελίξεων στην Κύπρο.

Χτες, ο ακτιβιστής μιλώντας στα κυπριακά ΜΜΕ ανέφερε ότι υπάρχει ξεκάθαρη εμπλοκή της Κύπρου στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, μιλώντας και για συγκεκριμένο άτομο από την Κύπρο, ενώ σε ανάρτησή του  αναφέρει ότι οποιαδήποτε κίνησή του σε επίσημο επίπεδο θα είναι μόνο κατόπιν επικοινωνίας με τους δικηγόρους του.

«Με προσέγγισαν οι Αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και άλλα… Θα την έστελνα σήμερα αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει email, έστειλε και στον Δικηγόρο μου και του είπε να μη στείλω την επιστολή». «Έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν. Έχω κάνει back up σε διαφορετικές συσκευές. Παράλληλα, έχει και ο δικηγόρος μου τα αρχεία, αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα, που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλές σύστημα. Στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον ικηγόρο μου αλλά και με τον δικηγόρο της κοπέλας και αυτό είναι οριστικό».

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, επικαλούμενος τον ακτιβιστή, ο οποίος κατά τον κ. Χριστοφίδη αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες πως παρόμοιο κύκλωμα που ναρκώνει και βιαζει γυναίκες και δρα και στην Κύπρο.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Σαββίδη ο οποίος αναφέρει ότι “Έλαβα την επιστολή του κ. Χριστοφίδη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του. Η θέση της ΝΥ όπως του την ανέφερα, είναι ότι εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες & στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από τις ανακριτικές Αρχές”.

Σημειώνεται ότι δηλώσεις παραχώρησε και η υπ. Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα δουλέψει και δουλεύει.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος