Εκπρόσωπος Αστυνομίας Κύπρου για κύκλωμα μαστροπείας: Άνοιξε η έρευνα – Περιμένουμε στοιχεία από Ελλάδα

Στην έρευνα των κυπριακών αρχών που έχει ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα για τη δράση κυκλώματος μαστροπείας και ναρκωτικών με απολήξεις και στην Κύπρο μίλησε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου. «Η κυπριακή αστυνομία δεν έχει επίσημη καταγγελία ή άλλα στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο, αλλά στη βάση των δημοσιευμάτων έχει ξεκινήσει από χθες έρευνα για εμπλοκή Κύπριου» είπε ο κ. Ανδρέου.

Η έρευνα των κυπριακών αρχών, όπως είπε διεξάγεται προς δύο κατευθύνσεις: από τη μια η επαφή με το πρόσωπο που έχει κάνει τις καταγγελίες από τον οποίο αναμένονται λεπτομέρειες, η δεύτερη με αποστολή στις ελληνικές αρχές μέσω Europol να μας διαβιβάσουν πληροφορίες ή μαρτυρίες για την Κύπρο ή για Κύπριο υπήκοο που είναι εμπλεκόμενος.

«Έχουμε αναφορές και σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα κάποια πρόσωπα στέλνουν κοπέλες στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουμε μαρτυρίες ή στοιχεία παρά μόνο αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο κ. Ανδρέου και διευκρίνισε ότι «μόνο όταν έχουμε στοιχεία θα επικοινωνήσουμε με πρόσωπα».

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και θέλουμε να το διερευνήσουμε, είπε σημειώνοντας πως έχουν υπάρξει παρόμοιες υποθέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται διερεύνηση σε τόσο μεγάλη εμβέλεια που να απλώνεται και στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι εάν χρειαστεί θα επικοινωνήσουν και με την 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

«Το ποινικό μας δίκαιο είναι διαφορετικό και μόνο εάν υπάρξει κάτι χειροπιαστό θα προχωρήσει η έρευνα», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος