Τρίωρη στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ, την Παρασκευή 19/11

Array

Νέα στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ την Παρασκευή 19/11  εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι  για να παραστούν στην κηδεία του συναδέλφου τους που έχασε τραγικά τη ζωή του σε δυστύχημα εν ώρα εργασίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε χώρους εργασίας και για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, σήμερα πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς και στάση εργασίας σε λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, και στα τρόλεϊ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.

Η ανακοίνωση

Με σεβασμό και οδύνη στεκόμαστε μπροστά στον αδικοχαμένο συνάδελφο Πέτρο Γιάμαλη, που έφυγε από κοντά μας σε ώρα εργασίας, στο δίκτυο της Γραμμής 1.

Όλοι οι συνάδελφοί του θα τον αποχαιρετήσουμε, την Παρασκευή 19/11/2021, στις 12:30 το μεσημέρι στο Γ΄ νεκροταφείο Αθηνών.

Για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον Πέτρο πραγματοποιούμε την Παρασκευή 19/11/2021 τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00.

Οι εργαζόμενοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Πέτρο και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του άδικου χαμού του. Για να είναι ο τελευταίος συνάδελφος που θρηνούμε, ως θύμα στον εργασιακό χώρο του”.

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το πρωί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Σπύρος Ρεβύθης μέσω της ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις 6” αναφέροντας ότι υπάρχουν στοιχεία για προβλήματα στα συγκεκριμένα λειαντικά μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας που πραγματοποιούσε τις εργασίες συντήρησης και μάλιστα είχε σημειωθεί ξανά εκτροχιασμός στις 22 Αυγούστου 2021 για τον ίδιο λόγο, στο σταθμό “Βικτώρια”.

Όπως είπε “με το που έγινε το δυστύχημα άνοιξαν τα στόματα των συναδέλφων και μίλησαν και για άλλα προβλήματα. Έχουμε στοιχεία στα χέρια μας από εργαζόμενους”, ενώ παρουσίασε φωτογραφίες από το περιστατικό, που δείχνουν τη λοκομοτίβα να έχει εκτροχιαστεί λόγω προβλημάτων στα φρένα.

Απαντώντας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας, είπε πως το γεγονός που καταγγέλλεται διερευνήθηκε και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα πέδησης. Τόνισε ότι η έρευνα για το δυστύχημα προχωρά και ότι είναι επιθυμία και της ΣΤΑΣΥ να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος