ΣΤΑΣΥ: Δεν συνδέεται το δυστύχημα με τις καταγγελίες για προβλήματα στη μηχανή λείανσης τον περασμένο Αύγουστο (video)

Τις καταγγελίες του εκπροσώπου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ Σπύρου Ρεβύθη μέσω ΕΡΤ για προβλήματα στην λοκομοτίβα που κόστισε πρόσφατα τη ζωή στον 41χρονο εργοδηγό, και συγκεκριμένα για τον εκτροχιασμό της τον περασμένο Αύγουστο, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας, λέγοντας πως και ο ίδιος, πρώτη φορά  βλέπει τις φωτογραφίες από τον εκτροχιασμό το καλοκαίρι.

Το γεγονός αυτό που καταγγέλλεται διερευνήθηκε και δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα πέδησης, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ. Τόνισε ότι η έρευνα για το δυστύχημα προχωρά και ότι είναι επιθυμία και της ΣΤΑΣΥ να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια.

Ο κ.Χαιρέτας σε ότι αφορά την διερεύνηση ανέφερε επίσης  ότι θα τοποθετηθεί και ανεξάρτητο μέλος στην επιτροπή έρευνας. Επανέλαβε ωστόσο ότι το θέμα αφορά κυρίως την εταιρεία και τις αρχές που πρέπει να το ερευνήσουν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η διοίκηση είναι μαζί με την οικογένεια του εργαζομένου που έχασε τη ζωή του και αναζητεί απαντήσεις .Για τα θέματα συντήρησης του μηχανήματος έργου, ευθύνεται η γερμανική εταιρεία που έχει αναλάβει , μετά από διαγωνισμό  αυστηρών προδιαγραφών.

Για την θέση των εργαζομένων ότι την εργασία λείανσης,  δεν θα έπρεπε να την έχουν αναλάβει εξειδικευμένη εταιρία αλλά η ίδια η ΣΤΑΣΥ, ο κ. Χαιρέτας , σχολίασε επίσης ότι, είναι ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών που είχε καθυστερήσει πολύ και ακολουθήθηκαν  όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έλεγχοι πριν την κύρωση της σύμβασης με την εταιρεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος