«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Προφυλακίσεις για την απαγωγή του γυμνασιάρχη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες, αυτοαποκαλούμενοι ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία. Και οι τρεις προφυλακισθέντες είναι άνδρες, ένας 66χρονος και δύο 41 ετών.

Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κάθε 15 ημέρες θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα καθώς και να πλησιάζουν σχολικά κτίρια σε απόσταση 400 μέτρων. Άμεσα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση.

Στις απολογίες τους φαίνεται πως αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις τις οποίες χαρακτήρισαν “ψευδείς και κατασκευασμένες”. Διαφώνησαν δε, με την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται όλοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που – όπως είπαν – οδήγησαν τον παθόντα στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ερευνάται διασύνδεση με την οργάνωση Ιερός Λόχος

Διπλή εισαγγελική έρευνα διετάχθη από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη δράση των μελών της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Η έρευνα στρέφεται κατά πιθανών μελών αυτής της ομάδας αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του κορονοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το επίκεντρο της έρευνας από την εισαγγελία της Αθήνας στρέφεται στον εντοπισμό πιθανών θυλάκων της ομάδας και σε περιοχές της Αθήνας, στη δε Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης μελών της ομάδας με την ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος.

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δύο άτομα, που φέρονται να είναι εκπαιδευτές των Θεματοφυλάκων και να διατηρούν στενές σχέσεις με την οργάνωση Ιερός Λόχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος