«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Φιγουράρουν με όπλα στα social media – Διπλή εισαγγελική έρευνα

Μία άκρως επικίνδυνη πτυχή, που υπερβαίνει την άρνηση των εμβολιασμών, προκύπτει από την έρευνα για τους εμπλεκομένους στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες τους Συντάγματος», που απήγαγαν τον διευθυντή γυμνασίου στην Πιερία. Κάποιοι εξ αυτών φιγουράρουν στα κοινωνικά δίκτυα κρατώντας όπλα, ενώ φέρονται να εκπαιδεύονται στρατιωτικά από πεζοναύτες που σχετίζονται με ακροδεξιές οργανώσεις.

Η εκπαίδευση έγινε στις 23 Νοεμβρίου σε άγνωστη τοποθεσία, υπό την εποπτεία ατόμου που δηλώνει πρόεδρος εφέδρων πεζοναυτών και είχε απασχολήσει στο παρελθόν για τις σχέσεις του με τον ακροδεξιό χώρο. Η δράση των αρνητών που αποκαλύπτεται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τρομάζει.

Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απαθανατίστηκαν με στρατιωτικό μπερέ και αυτόματο όπλο είναι και ένας από τους πρωταγωνιστές στη λειτουργία του «υπουργείου Θεραπειών» στην Αράχωβα. Η οργάνωση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» φαίνεται και από τη μαζική εκτύπωση ρουχισμού και υφασμάτινων επιγραφών.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας που έπεσε θύμα τους περιέγραψε σοκαρισμένος τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Λέει στον άλλον βγάλε τις χειροπέδες. Εκεί τα έχασα τελείως. Λέω, είναι δυνατόν να μου βάλουν χειροπέδες; Θεώρησα ότι αυτό είναι προσβολή στην αξιοπρέπειά μου, στην προσωπικότητά μου, ότι μου στερούν άνθρωποι την ελευθερία μου χωρίς λόγο».

Οι αρνητές έδεσαν πισθάγκωνα τον Γυμνασιάρχη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Μάλιστα οι αμυχές είναι ακόμα εμφανείς. Οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη οδηγήθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Φιγουράρουν με όπλα στα social media – Διπλή εισαγγελική έρευνα

Ερευνάται διασύνδεση με την οργάνωση Ιερός Λόχος

Διπλή εισαγγελική έρευνα διετάχθη από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη δράση των μελών της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Η έρευνα στρέφεται κατά πιθανών μελών αυτής της ομάδας αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του κορονοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το επίκεντρο της έρευνας από την εισαγγελία της Αθήνας στρέφεται στον εντοπισμό πιθανών θυλάκων της ομάδας και σε περιοχές της Αθήνας, στη δε Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης μελών της ομάδας με την ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος.

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δύο άτομα, που φέρονται να είναι εκπαιδευτές των Θεματοφυλάκων και να διατηρούν στενές σχέσεις με την οργάνωση Ιερός Λόχος.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος