Θάνατος τριών παιδιών: Ανοίγει νέος κύκλος καταθέσεων γιατρών & νοσηλευτών – Τρεις ώρες κατέθετε ο πατέρας στην ανακρίτρια

Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο πατέρας των τριών παιδιών, ως πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης του. Χαρακτηρίζει αδιάσειστα τα στοιχεία για την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.
Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Πατρών για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου και της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας. Οι συγγενείς της κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κακοδιαχείριση και πλημμελή φροντίδα της.

Ο πατέρας της 9χρονης που δολοφονήθηκε από υπερβολική δόση κεταμίνης, ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε για την υπόθεση. Επί 3 ώρες, απαντούσε στα κρίσιμα ερωτήματα της ανακρίτριας γύρω από το θάνατο της πρωτότοκης κόρης του, όπως

  • Αν είχε δει ύποπτη συμπεριφορά της συζύγου του
  • Για τις συνθήκες νοσηλείας της κόρης του στο νοσοκομείο
  • Για τις δυο καταγγελίες κακοποίησης της 9χρονης το 2014 στο Χαμόγελο του Παιδιού

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, απέφυγε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ενώ παράλληλα έψαχνε εναγωνίως την έξοδο από τα δικαστήρια.

Ο πατέρας άνοιξε τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων. Κατέθεσε ως ο πρώτος μάρτυρας, καθώς εχθές είχε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς δηλώνει βέβαιος για την ενοχή της γυναίκας του για τη δολοφονία της κόρης τους.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας είχε μια πολύωρη συνάντηση μαζί της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως είπε ο Όθων Παπαδόπουλος: «Της προκαλεί απογοήτευση η συμπεριφορά του συζύγου και η μεταστροφή του που έγινε τη δεύτερη μέρα της κράτησης της. Τονίζει ότι μέχρι και την πρώτη μέρα είχαν τηλεφωνική επαφή και ότι τίποτα δεν έδειχνε τι θα ακολουθούσε τις επόμενες μέρες».

Ο δικηγόρος της επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη δηλώνει αθώα. Επίσης, γνωστοποίησε ότι δεν θέλει να προαυλίζεται, ότι δεν τρώει, ότι ανησυχεί να μην καταστραφούν φωτογραφίες και βίντεο από οικογενειακές στιγμές κατά τις έρευνες που διεξάγονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς κι ότι επιθυμεί να επισκεφθεί τα μνήματα των τριών παιδιών της, το Πάσχα.

Νομικά θα κινηθεί, εναντίον της κατηγορούμενης μητέρας, ο υπουργός Υγείας, εάν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές.

«Πρέπει με έναν νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε τι έχει ειπωθεί σε βάρος του νοσοκομείου και αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από δημοσιογραφικές πηγές θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο Θάνος Πλεύρης.

Από αύριο αναμένεται να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές που ήταν παρόντες στις νοσηλείες της 9χρονης, ενώ θα ακολουθήσουν και πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού.

Έρευνα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς – Στο «μικροσκόπιο» λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία

Ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της σπιτονοικοκυράς της κατηγορούμενης και του συζύγου της μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας. Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν υπήρξε οικονομική εκμετάλλευσή της από το ζευγάρι και εάν κάποιος είχε κίνητρο να της κάνει κακό.
Η 69χρονη συνταξιούχος φιλόλογος απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τρία χρόνια νωρίτερα, το 2017 υπέγραψε πληρεξούσιο δίνοντας στον σύζυγο της 33χρονης πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό όπου έμπαινε η σύνταξή της, καθώς χρειαζόταν βοήθεια στις συναλλαγές της λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

«Εάν πράγματι είχε λογαριασμούς τραπεζικούς και από εκεί προκύπτει ότι έπαιρνε χρήματα και τα διαχειριζόταν κατά τρόπο σπάταλο, αυτό θα το διαπιστώσει η έρευνα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λέων, δικηγόρος συγγενών της 69χρονης.

«Θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις πώς είχαν και ποιες ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες πρόσεχαν την ηλικιωμένη γυναίκα και πώς το πληρεξούσιο έδινε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται την περιουσία» είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος που εκπροσωπεί συγγενείς της σπιτονοικοκυράς της κατηγορουμένης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι η 69χρονη συνταξιούχος δεν είχε μεταβιβάσει ακίνητη περιουσία και δεν είχε κάνει διαθήκη, ενώ το διαμέρισμά της είχε βάρη, μικρότερα ωστόσο από την αξία του.

Καταγγελίες κακοποίησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξέταση των καταγγελιών για παραμέληση της 9χρονης που δολοφονήθηκε μέσω χορήγησης κεταμίνης. Το 2014 το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εκχυμώσεις στο δέρμα και το 2015 με δηλητηρίαση από κατάποση φαρμάκου.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένει τα αποτελέσματα του πορίσματος για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης.

Για τα δύο άτυχα παιδιά οι Αρχές θεωρούν ως πιθανότερη εκδοχή τον ασφυκτικό θάνατο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Αθανασία Σταμοπούλου – Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος