Πάτρα: Κατέθεσε ο πατέρας – Επί τρεις ώρες παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πατέρα της Τζωρτζίνας στην ανακρίτρια που διερευνά τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού. Ο ίδιος παρέμεινε στο γραφείο της επί τρεις ώρες και εξερχόμενος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Έχει καταστήσει σαφές ότι πλέον βρίσκεται απέναντι από την 33χρονη κατηγορούμενη, η οποία αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Πρόκειται για τον πρώτο μάρτυρα που καταθέτει στην ανακριτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της μεγαλύτερης κόρης του. Την Τετάρτη πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, αφού όπως ανέφερε τα “στοιχεία είναι αδιάσειστα”. Από αύριο καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές που κούραραν το άτυχο παιδί όλο το προηγούμενο 9μηνο μέχρι και την ημέρα που κατέληξε.

Την ίδια ώρα, οι δικαστικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως και αίρεται το απόρρητο των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της 33χρονης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της 33χρονης, το επόμενο 10ήμερο θα κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης της. Ο κ. Όθωνας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι “πρόκειται, σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς, να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσης“.

Επίσης, “τρέχει” η έρευνα της εισαγγελίας Πατρών για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα.

Το πρωί στα δικαστήρια της Πάτρας, ο δικηγόρος των συγγενών της 69χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τις συνθήκες θανάτου της, αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία και τη διαχείρισή τους. Τόνισε μάλιστα ότι θα ζητήσει να αποσφραγιστεί το σπίτι της, ώστε να γίνει έλεγχος.

Παράλληλα με την προκαταρκτική εξέταση, αύριο έχουν κληθεί γιατροί των νοσοκομείων της Πάτρας για την κύρια ανάκριση στην Αθήνα ενώ από σήμερα υπάρχει κλήση δυο νοσοκόμων στην εισαγγελία της Αθήνας, προκειμένου να μιλήσουν για τον θάνατο της Ίριδας.

Εξάλλου, νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο της Πάτρας φθάνουν στην Αθήνα για να καταθέσουν στην ανακρίτρια, ενώ αύριο καλείται το ιατρικό προσωπικό.

Νομικά θα κινηθεί εναντίον της 33χρονης μητέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εάν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος