Τέλος τα σενάρια πρόωρων εκλογών – Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση

Array

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έκλεισε το σενάριο των πρόωρων εκλογών, τοποθετώντας τις στο τέλος της τετραετίας, όμως η εκλογολογία καλά κρατεί και παραμένει ως βασικό φόντο στη πολιτική αντιπαράθεση.

Μετά το οριστικό τέλος που έβαλε στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ο Πρωθυπουργός προτάσσει την πολιτική σταθερότητα. “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει με τους θεσμούς, ούτε με τους χρόνους” υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας σε σχέση με το εκλογικό σύστημα ότι “οι κανόνες του παιχνιδιού είναι γνωστοί και σταθεροί και μ΄αυτούς θα προχωρήσουμε“.

Η άποψη του πρωθυπουργού για τις εκλογές δεν άλλαξε στιγμή. Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Γι αυτό ψηφιζόμαστε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια πολύ βαθιά θεσμική προσήλωση και αξιοποιεί τον χρόνο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας με βασικότερο την έλλειψη προσωπικού και γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες περιέγραψαν στον Αλέξη Τσίπρα οι εργαζόμενοι, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζει στην έλλειψη κινήτρων.

Στην ομιλία του στο λιμάνι του Εύδηλου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ενώ προετοίμαζε και ενεθάρρυνε τις πρόωρες εκλογές, “τώρα παριστάνει τον υπεύθυνο“.

Του ήρθαν όμως τα αληθινά μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης. Αυτό που ανακάλυψε όμως ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η εθνική ευθύνη, αυτό που ανακάλυψε είναι το πολιτικό του αδιέξοδο. Μας λέει ότι δεν θέλει κυβέρνηση από τη κάλπη της απλής αναλογικής. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση από τη κάλπη της απλής αναλογικής” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας” ήταν η δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Κέρκυρας. Παράλληλα ο προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. “Αν αναρωτιέται για το ποιος φτιάχνει προεκλογικό κλίμα, προεκλογικό κλίμα φτιάχνει ο ίδιος και τα media που τον στηρίζουν. Και αν έχουν έναν κοινό παρονομαστή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναξιοπιστία που χαρακτηρίζει και τους δύο” τόνισε.

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε στην παραλία του Βόλου το ΚΚΕ στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ.

Για ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων στήριξης κάνει λόγο η Ελληνική Λύση: “Ακρίβεια με την σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη“.

Σε δημόσια συζήτηση στο πλαίσιο του 3ήμερου φεστιβάλ «Μαρξισμός 2022» που οργάνωσε το βρετανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα έλαβε μέρος ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος