Συζήτηση για την Αναπηρία: Τεχνολογία και αθλητισμός βελτιώνουν την ποιότητα ζωής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει τη συζήτηση «Η τεχνολογία και ο αθλητισμός βελτιώνουν την ποιότητα ζωής» στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ.

Συζήτηση για την Αναπηρία: Τεχνολογία και αθλητισμός βελτιώνουν την ποιότητα ζωής

Η ζωή ενός ατόμου με αναπηρία, είτε κινητική είτε νοητική, επίκτητη ή εκ γενετής, συνοδεύεται από δυσκολίες που επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Πώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εφαρμογή νέων μεθόδων, εκπαιδευτικών και ιατρικών, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο του ίδιου του ατόμου όσο και του στενού περιβάλλοντός του;

Επιπλέον, πώς ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός ατόμου με αναπηρία; Με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να φτάσει μέχρι τους Παραολυμπιακούς και τι προετοιμασία χρειάζονται ο νους και το σώμα;

Στην εκδήλωση, διακεκριμένοι επιστήμονες από διαφορετικά γνωστικά πεδία και καλεσμένοι αναλύουν και συζητούν τη σημασία του αθλητισμού και των νέων τεχνολογικών εφαρμογών σε ποικίλες μορφές αναπηρίας.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ακολουθούμε τα βήματα της ομάδας «Τζάμπολ Αγάπης» και των χορευτών της Ηλέκτρας Βενετσάνου σε μια μεικτή χορογραφία-έκπληξη στην Αγορά, με συνοδεία μουσικής κάτω από τα στολισμένα δέντρα του ΚΠΙΣΝ.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της συζήτησης.

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση live στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Θα υπάρχει η δυνατότητα live ερωτήσεων μέσω eventora.

Η είσοδος στη συζήτηση είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 18.00
Χώρος Εκδήλωσης: Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος