Συνάντηση Ν. Δένδια με την Γερμανίδα ομόλογό του στο Βερολίνο – Στο επίκεντρο θέματα της Αν. Μεσογείου

Array

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μετέχω εδώ στο Βερολίνο, εκ μέρους της Ελλάδας, στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Όπως είναι γνωστό, ιστορικά, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και παίζει πάντοτε έναν ιδιαίτερα ενεργητικό ρόλο, ώστε αυτή η προοπτική να εκπληρωθεί. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στα Βαλκάνια.

Από εκεί και πέρα, θα έχω μία διμερή συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, θα την ενημερώσω για την επίσκεψή μου προχθές στην Ουκρανία, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα θίξουμε και τα διάφορα διμερή ζητήματα», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «κ. Υπουργέ, θα δείτε την κα. Baerbock, τι περιμένετε σε σχέση με τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας; Τι περιμένετε από τη στάση της Γερμανίας;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: «Νομίζω ότι η κα. Baerbock, κατά την παρουσία της και στην Αθήνα, αλλά οφείλω να πω και στην Άγκυρα, τοποθετήθηκε με απόλυτη σαφήνεια και με μια στέρεη ευρωπαϊκή θέση, βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Όμως, είναι απαραίτητο να έχει μια διαρκή ενημέρωση, όπως και όλοι οι άλλοι Υπουργοί της ΕΕ, για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και πώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος