Μητσοτάκης – Μπάιντεν: Η γραβάτα με την ελληνική σημαία και ο Μπαϊντενόπουλος που έγινε… Μπαϊντενάκης

Σε μια κρίσιμη συγκυρία και με το βλέμμα όλων στραμμένο στο ντόμινο των γεωπολιτικών εξελίξεων που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του Λευκού Οίκου το βράδυ της Δευτέρας.

Μπροστά στις κάμερες ο Αμερικανός πρόεδρος, φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία, με τον σταυρό και τις εννέα λωρίδες, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη γραβάτα είχε απασχολήσει τα Μέσα για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017, όταν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, είχε συναντηθεί με τον πρώην αντιπρόεδρο τον ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο, και αντάλλαξαν τις γραβάτες τους.

Θαυμάζω τη γραβάτα σας. Σας ευχαριστώ πολύ παρά πολύ που τη φορέσατε” τόνισε ο πρωθυπουργός για να πάρει την απάντηση “201 χρόνια“, για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Την άριστη σχέση των δύο χωρών θέλησε να εξάρει ο Μπάιντεν αστειευόμενος με το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος». Όπως εξήγησε, όταν ήταν βουλευτής στο Ντέλαγουερ έπαιρνε το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και για αυτό του είχαν δώσει το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος».

Μπαϊντενάκης νομίζω είναι το σωστό” του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας την σύνδεση με την καταγωγή του ίδιου από την Κρήτη, πρόταση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Μπάιντεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος