Τζο Μπάιντεν – Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα

Το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας και θετικό κλίμα που υπήρξε στη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους θέλησαν να γνωστοποιήσουν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ήταν τιμή μου να φιλοξενήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυρία Μητσοτάκη για δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η εταιρική σχέση και η συμμαχία μεταξύ των δύο εθνών μας είναι ισχυρότερη από ποτέ» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο κ. Μπάιντεν είχε κάνει ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σήμερα, καλωσόρισα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο για διμερή συνάντηση. Επιβεβαιώσαμε την ισχυρή μας σχέση, γιορτάσαμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και συζητήσαμε τις συνεχείς προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία.

«H επίσκεψή μου αυτή είναι μία ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το επίπεδο της σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο», αναφέρει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter.


Και προσθέτει: «Δεν αναφέρομαι μόνο στο αμυντικό σκέλος της σχέσης μας, αλλά και στο εμπόριο, τις επενδύσεις και τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου στην Ανατολική Μεσόγειο, ως μιας χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή».
Αργότερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, επισημαίνοντας: «Οι χώρες μας βρίσκονταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Πολεμήσαμε μαζί. Και τώρα αντιμετωπίζουμε, ενωμένοι, την πρόκληση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα, αυτή η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το επίπεδο της σχέσης μας. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος