Φίλος Άλκη – Ντοκουμέντο: Μάς κάρφωναν, τον άκουγα να ουρλιάζει “πονάω” και επάνω του τέσσερις να τον χτυπούν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη, καθώς το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία, για το πώς έδρασαν οι χούλιγκανς στη φονική επίθεση.  Η ΕΡΤ και ο ρεπόρτερ Αλ. Καλαφάτης εξασφάλισαν φωτογραφίες από την αυτοψία που πραγματοποίησε η ελληνική αστυνομία στο χώρο του εγκλήματος και οι οποίες οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών ωστόσο αυτό που συγκλονίζει είναι η περιγραφή του φίλου του Άλκη στους αστυνομικούς από τα δραματικά λεπτά την ώρα που δέχονταν τα τυφλά χτυπήματα, αλλά και τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν.

Προσπάθησε να προστατεύσει τον Άλκη με το σώμα του, αλλά τον εμπόδισαν τρεις

«Την ώρα που άρχισαν να μας χτυπούν έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών και προσπαθούσα να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι, μάς κάρφωνε στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει «βοήθεια, δεν μπορώ πονάω». Τότε γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και από πάνω του να τον χτυπάνε τέσσερις. Προσπάθησα να πηδήξω πάνω από τα σκαλιά, πάνω στον Άλκη, για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντάς τον με το σώμα μου» είπε ο νεαρός περιγράφοντας πώς προσπάθησε να σώσει τον κολλητό του φίλο.

Εκείνη την ώρα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Άλκη, τον ίδιο τον κράτησαν τρία άτομα. Θυμάται πως τότε δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά λέει, να κοντέψει να λιποθυμήσει. Αμέσως μετά τον καρφώνει ξανά ένας από τους δράστες με μαχαίρι και τότε άρχισαν να αποχωρούν.

Αν και τραυματισμένος, ο φίλος του Άλκη προσπάθησε να τον σηκώσει όρθιο. Ο Άλκης σηκώθηκε και διένυσε δύο μέτρα, αλλα ήταν τόσο βαρια χτυπημένος που κατέρρευσε και δεν μπορούσε πια να επικοινωνήσει μαζί του. Είχε χάσει πάρα πολύ αίμα από το πόδι του και από το κεφάλι του. Τότε ο φίλος του Άλκη πήρε το κινητό του και κάλεσε τον πατέρα του σε βοήθεια.

Φίλος Άλκη – Ντοκουμέντο: Μάς κάρφωναν, τον άκουγα να ουρλιάζει “πονάω” και επάνω του τέσσερις να τον χτυπούν

Σήμερα απολογούνται οι πρώτοι δύο από τους 8 συλληφθέντες, για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, πήρε νωρίτερα ο καταζητούμενος 25χρονος, που παραδόθηκε χθες. Ο καθένας δίνει αυτή την ώρα τη δική του εκδοχή για να ελαφρύνει τις κατηγορίες σε βάρος του και αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Και οι δύο φαίνεται να επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την υπόθεση και κρίθηκε ήδη προφυλακιστέος. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι έχουν πάρει ήδη προθεσμίες να απολογηθούν τα επόμενα δύο 24ωρα.

Οι φωτογραφίες από την αυτοψία της αστυνομίας στον τόπο του εγκλήματος μαρτυρούν την αγριότητα της επίθεσης. Υπάρχει αίμα παντού. Στο χώρο βρέθηκαν ένα μαχαίρι, κλειδιά, γάντια, κράνος, ένα ρόπαλο κι ένα κουτάκι αναψυκτικού. Τα αντικείμενα συνέβαλλαν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Διαβάστε επίσης

Εν τω μεταξύ, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου από την Αλβανία που διαφεύγει της σύλληψης πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας  η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη είχαν ευθύνη και θα αντιμετωπίσουν ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

Διαβάστε επίσης Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στο σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ που σφραγίστηκε στην Ομόνοια (video)

Αναφορικά με τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών, σημείωσε ότι «κατά βάσιν, αυτά που βρίσκουμε είναι αντικείμενα τα οποία σε μία συμπλοκή μπορούν να επιφέρουν σημαντικές σωματικές βλάβες μέχρι και κίνδυνο ζωής, είναι όμως οριακά στο να χαρακτηριστούν όπλα ή οτιδήποτε άλλο», λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα στο ακροατήριο, κατά πόσο πχ απαγορεύεται να έχει κάποιος έναν γκασμά, μια αξίνα.

«Είναι ειλημμένη απόφαση από πλευράς κυβέρνησης να προχωρήσουμε σ’ έναν επανακαθορισμό του καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των συνδέσμων. Εκτιμώ ότι θα έχουμε την στήριξη όσων εμπλέκονται γενικότερα με τον αθλητισμό και των ΠΑΕ, ΚΑΕ κλπ», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. «Είναι καθολική απαίτηση της κοινωνίας πια και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει και πολιτική συναίνεση μέσα στο Κοινοβούλιο, πάνω σε αυτό», είπε, αναφερόμενος στη λειτουργία συνδέσμων και στην εξυγίανση του χώρου. «Οι ΠΑΕ είναι οι πρώτες που έχουν συμφέρον από αυτό για να ξαναγυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος