Κούγιας για δολοφονία Άλκη: Εδώ έχουμε εγκληματική οργάνωση – Να σταματήσουν ομάδες να πουλάνε προστασία και ναρκωτικά στα γήπεδα

«Να γίνουν οι κατάλληλες προανακριτικές διαδικασίες, γιατί έχει χωριστεί η δικογραφία με τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα, ενώ θα έπρεπε να είναι μια η δικογραφία» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, θύματος της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω συνεχών εξελίξεων στην υπόθεση.

«Να γίνει έρευνα DNA και αποτυπώματων, άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών» είπε ο ίδιος, ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Από ό,τι συζήτησα με την κ. ανακρίτρια Μαγδαληνή Ηλιοπούλου, ο διαχωρισμός της δικογραφίας μάλλον δεν θα σημάνει τίποτα, γιατί με διαβεβαίωσε ότι αυτή η διαδικασία του προαναφερθέντα ελέγχου (DNA, αποτυπώματα) θα γίνει οπωσδήποτε και το πόρισμα θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που αφορά στους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή από τον Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να σκοτώσουν τα άλλα δύο παιδιά. Συγχρόνως, με διαβεβαίωσε ότι ανάλογα με αυτό που θα πουν οι εννέα κατηγορούμενοι που θα απολογηθούν, θα γίνει και ο έλεγχος του κοινωνικού κύκλου των επαφών που είχαν οι δράστες προηγουμένως».

«Συμμορία είναι πλημμέλημα, εγκληματική οργάνωση είναι κακούργημα, εδώ έχουμε οργάνωση με κατοχή όπλων και κακούργημα», υπογράμμισε ακόμα.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει το κράτος για να «χτυπήσει τον χουλιγκανισμό», σημείωσε:

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να έλθει αμέσως σε επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη και τον διοικητή της ΕΥΠ και να δημιουργήσουν άμεσα ένα Σώμα μέσα στους κύκλους της ΕΛΑΣ όπως η Αντιτρομοκρατική. Να καταλάβει το κράτος πως πρόκειται για μια τεράστια αντικοινωνική συμπεριφορά. Οφείλει προς τους πολίτες να διασώσει το κοινωνικό γεγονός, το ποδόσφαιρο, το τελευταίο λαϊκό κίνημα», πρόσθεσε ακόμα, μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος