Σισμανόγλειο: «Ενισχύσεις σε πνευμονολόγους, όχι οφθαλμίατρους» – Ακρωτηριασμό του ΕΣΥ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στη «μετατροπή του για δεύτερη φορά σε Ειδικό Νοσοκομείο κορονοϊού». Συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση του Συστήματος Υγείας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε το πρωί στο Σισμανόγλειο.

«Ζητάμε την ενίσχυση του νοσοκομείου με παθολόγους πνευμονολόγους», τόνισε ο Κώστας Λιβαδάς, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας ΟΕΝΓΕ & ΔΣ ΕΙΝΑΠ, καλώντας το υπουργείο Υγείας «να αναθεωρήσει το σχέδιο για μετατροπή του νοσοκομείου σε αποκλειστικά κόβιντ».

Μιχάλης Γιαννάκος: Αντιστοιχούν 2 νοσηλευτές για 40 ασθενείς

«Παρέχουν υπηρεσίες σε περιστατικά κορονοϊού οφθαλμίατροι και αλλεργιολόγοι και αντιστοιχούν δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς, ενώ μαζί είναι διασωληνωμένοι και εκτός ΜΕΘ. Ως εκ τούτου κανείς δεν πρέπει να αναρωτιέται πλέον για τους 100 νεκρούς και τους 680 διασωληνωμένους δύο χρόνια μετά την πανδημία», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Ανδρέας Ξανθός, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.

«Η κυβέρνηση ακρωτηριάζει το δημόσιο σύστημα υγείας στο λεκανοπέδιο, βγάζει έξω από την εφημερία το παιδιατρικό νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και μετατρέπει το Σισμανόγλειο αποκλειστικά σε νοσοκομείο covid στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από χιλιάδες ασθενείς της ευρύτερης περιοχής», είπε ο Ανδρέας Ξανθός κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «απαξιώνει αντί να ενισχύσει» το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να αναλάβουν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια ένα μέρος από τον όγκο των νοσηλειών ώστε να αποκατασταθούν οι άλλες νοσοκομειακές υπηρεσίες, πρόσθεσε ο τομεάρχης υγείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σφοδρή κριτική και από το ΜέΡΑ25

«Όλες οι πρωτοβουλίες της Μητσοτάκης Α.Ε. στην δημόσια υγεία αναδεικνύουν την πραγματική στόχευση και τις πραγματικές προθέσεις της, που δεν είναι άλλες από την περαιτέρω αποψίλωση του δημοσίου συστήματος», ανακοινώθηκε από το MέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος