Α. Ξανθός από την Καλαμάτα: «Η κυβέρνηση έχασε κάθε έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας…»

Επίσκεψη σε δομές Υγείας της Μεσσηνίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση.

Ξεκινώντας από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κ. Υ. Μελιγαλά και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχαν συναντήσεις με τη διοίκηση αλλά και το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Ξανθός, τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στον έλεγχο της πανδημίας ενώ έχει ξακάθαρα και την ευθύνη για τις ανεπάρκειες και το έλλειμμα προετοιμασίας στο Σύστημα Υγείας, το οποίο εμφανίζει ιδιαίτερα προβληματική εικόνα σε σύγκριση με άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Ο κ. Ξανθός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει επιπόλαια την εξέλιξη της πανδημίας θεωρώντας ότι θα κλείσει ως παρένθεση σύντομα, ενώ την ίδια στιγμή η μετάλλαξη «Ο» συνεχίζει να πιέζει τα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο.

Αναφορικά με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο Τομεάρχης Υγείας υπογράμμισε ότι σήκωσε μεγάλο βάρος στη φροντίδα ασθενών με κορονοϊό στην περιοχή και συνεχίζει κάτω υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, με λιγότερο προσωπικό και πιο κουρασμένο. Ωστόσο, σημείωσε παράσχει αξιόπιστες υπηρεσίες χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων..

Πρόσθεσε όμως ότι το ζητούμενο σήμερα για τα Νοσοκομεία της χώρας είναι να προκύψει ένα οργανωμένο σχέδιο αποσυμπίεσης των δημόσιων νοσοκομείων σε συνεργασία με μια εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα, των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και όχι ευνοϊκή και επιλεκτική συνεργασία όποτε βολεύει τους κλινικάρχες. Επίσης πρέπει να εμπλακούν οι δομές των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό δεν έχει γίνει, για να σταματήσει το ΕΣΥ να σηκώνει όλο το βάρος της φροντίδας των ασθενών με κορονοϊό.

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Ξανθός ζήτησε να επιστρέψουν στην εργασία τους, με αυξημένα μέτρα προστασίας, οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που εργάζονται πολλά χρόνια στις δομές υγείας, να αναβαθμιστεί το προσωπικό των νοσοκομείων μισθολογικά.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι με βάση τις συζητήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα στις βασικές δομές υγείας του Νομού είναι πάρα πολλά και πρώτιστη ανάγκη είναι να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση.

Επίσης ζήτησε να ενισχυθούν οι περιφερειακές δομές υγείας και σε καμία περίπτωση να μην αλλάξει ο υγειονομικός χάρτης στην περιφέρεια της χώρας με κατάργηση δομών, όπως του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος