Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στην Ερέτρια για το εργατικό δυστύχημα

Συνεχίζονται οι έρευνες για το τραγικό εργατικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς από ηλεκτροφόρα καλώδια, στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Οι άτυχοι άνδρες εκτελούσαν εργασίες στο δίκτυο του ΔΕΔΗΕ. Στο σημείο της τραγωδίας έκανε αυτοψία ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελία, για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος. Τα τρία στελέχη της εργολήπτριας εταιρίας που συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κάνει έρευνα, για να εξακριβωθεί εάν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των τεχνικών.

ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρει: “Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε το δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εργολάβου στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Το δυστύχημα και η απώλεια τριών ανθρώπων θέτουν σοβαρά και αμείλικτα ερωτήματα , τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Οι συνθήκες και τα αίτια που το προκάλεσαν θα αποκαλύψουν εάν και ποιες ακριβώς ήταν οι ελλείψεις, οι αδυναμίες και τα κενά που υπήρχαν στην ασφάλεια των εργαζομένων και τελικά στοίχισαν τη ζωή τους.

Η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος και των ευθυνών που υπάρχουν είναι επιτακτική ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες νέων εργατικών ατυχημάτων στο μέλλον. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργαζομένων που χάθηκαν και εύχεται καλή ανάρρωση στον τραυματία.

Επειδή οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ έχουν το θλιβερό προνόμιο των εργατικών ατυχημάτων με τον «αόρατο εχθρό», που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να προνοούν και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο η ανθρώπινη ζωή”.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το δυστύχημα στην Eρέτρια – Έρευνες για τα αίτια (video)

Συγκλονίζει η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για την τραγωδία στην Ερέτρια (video)

Γ. Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τραγωδία στην Ερέτρια: Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια (video)

ΓΣΕΕ: Άμεση διερεύνηση για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Ερέτρια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος