Γ. Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τραγωδία στην Ερέτρια: Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια (video)

Για εγκληματική αμέλεια έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης για το τραγικό δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (01/04) στην Ερέτρια, και εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήρια του για τους τρεις εργάτες που σκοτώθηκαν, ενώ ανέφερε ότι ο τέταρτος ευτυχώς ξέφυγε τον κίνδυνο.

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε ότι είναι όρος απαράβατος να υπάρχει διακοπή ρεύματος όταν γίνονται εργασίες και δεν επιτρέπεται να εργάζεται συνεργείο επί τάση. Τόνισε ότι τα μέλη του συνεργείου ήταν καταρτισμένα και είχαν εργαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών στην πρόσφατη κακοκαιρία “Μήδεια”.
Αναφορικά με την τραγωδία στην Ερέτρια σημείωσε πως υπήρχε προγραμματισμός για εργασίες και είχε γίνει διακοπή από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί, προφανώς, όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, “συνέχισαν για προγραμματισμό της επόμενης ημέρας. Μπορεί να εργάζονταν με διακοπή ρεύματος αλλά να έγινε ταλάντωση του σύρματος και να άγγιξε γραμμή με τάση 20.000 volt. Σίγουρα πρόκειται για εντατικοποίηση της εργασίας. Θυσιάστηκαν στον βωμό του κέρδους. Δεν υπάρχει κακιά στιγμή στο δυστύχημα. Τα αίτια διερευνώνται από Επιτροπή που συστάθηκε και το πόρισμα θα δώσει τις απαντήσεις σε αυτό το τραγικό δυστύχημα”, και εξέφρασε τη λύπη του και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των τριών εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι για τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους σε κολόνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Γυμνό Ερέτριας, διερευνά η αστυνομία. Συνελήφθησαν ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου. Κατηγορούνται μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πρόκληση σωματικών βλαβών. Το πρωί στις 10 θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα στα δικαστήρια Χαλκίδας, οι τρεις συλληφθέντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος