Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το εργασιακό – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το απόγευμα. Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα, τα εργατικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ ενώ έχουν προγραμματιστεί και συλλαλητήρια. Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις καθώς το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη και καταχρηστική τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘ, που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές, στην απεργία της Τετάρτης. Το ίδιο έκρινε και για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την αρχή της βάρδιας ως τις 10 το πρωί.

Ειδικότερα, παράνομη και καταχρηστική -έως τις 10 το πρωί- κρίθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας η σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συνεπώς, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά.
Η ΑΔΕΔΥ σε νεότερη ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης (15/06) επισημαίνει ότι “η απεργία σε όλο το Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην με αρ. 375/2021 απόφασή του, η οποία εκδόθηκε αργά απόψε και επιδόθηκε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πριν λίγο, και η οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Επίσης παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία. Σε κλοιό από το πρωί το Λιμάνι του Πειραιά, όπου δεν εκτελείται κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, ενώ πολίτες που ταξίδευαν σήμερα δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση για ακύρωση των δρομολογίων των πλοίων.

Όσον αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς, Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα λειτουργήσουν ως τις 10 το πρωί. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 13:00 ως τις 17:00. Προαστιακός και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κάνουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

Επίσης, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:15 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στα Μέσα Ενημέρωσης – ΕΣΗΕΑ από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί πραγματοποιεί η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις

Στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος θα γίνει η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Μαζί με τη ΓΣΕΕ, η οποία στηρίζει και το συλλαλητήριο στις 18:00 στο Σύνταγμα, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.

Το ΠΑΜΕ θα κάνει δύο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στις 10:30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος