Σ. Τσιόδρας: Η επείγουσα φάση υποχωρεί, αλλά ο long covid καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων (video)

Array

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περισσότερες από 613 εκατομμύρια νοσήσεις και περισσότεροι από 16 εκατομμύρια θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Επιδημίες – Πανδημίες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα».

Ο καθηγητής Παθολόγος Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε σχετική ημερίδα, υπογράμμισε ότι με τα εμβόλια σώθηκαν εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, αναφέρθηκε στις συνέπειες του long covid και μίλησε για την ευρεία ανοσία που άφησε στον πληθυσμό η Όμικρον.

Ανέφερε ότι ο long covid καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και πως μελέτη έδειξε ότι 17 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν long covid. Δήλωσε ότι «αποτύχαμε παταγωδώς γιατί δεν εμπιστευθήκαμε την επιστήμη, αλλά την ιδεοληψία μας».

Τόνισε πως πρέπει «να ενισχυθούν τα συστήματα επιτήρησης γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος για νέες πανδημίες». Ακολούθως ανέφερε ότι «η επείγουσα φάση υποχωρεί και με τις τρεις δόσεις εμβολίων σώθηκαν παγκοσμίως 20 εκατομμύρια ζωές και στη χώρα μας 40.000, ενώ η Όμικρον έχει αφήσει ευρεία ανοσία στον πληθυσμό».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος