Προς παράταση το lockdown στην Αττική

Array

Καλπάζει η υπερ-μετάδοση του κορονοϊου. Οι επιστήμονες μελετούν λύσεις  για την ανάσχεση της καθώς επιδεινώνονται οι δείκτες του τρίτου κύματος της πανδημίας και η πίεση που δέχεται πλέον το σύστημα υγείας, χαρακτηρίζεται δραματική, λόγω της έκρηξης του αριθμού των διασωληνωμένων με κορονοϊό που μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τους 500.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και, όπως όλα δείχνουν, θα εισηγηθούν παράταση του lockdown καθώς και την ένταξη επιπλέον περιοχών στο “βαθύ κόκκινο”. Την ίδια ώρα, οι τελευταίες αναλύσεις των λυμάτων τόσο σε Αττική όσο και σε Θεσσαλονίκη μαρτυρούν μια ζοφερή κατάσταση.

Την παράταση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και το ποιες περιοχές παραμένουν ή εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο».

Η βρετανική μετάλλαξη παρατηρείται και εντοπίζεται σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Επίσης σαρώνουν οι μεταλλάξεις, με τον εντοπισμό ακόμα 16 στην Αττική που βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε :

2.570 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα, 506 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 51(ένας) συνάνθρωποι μας έχασαν της ζωή τους. Τα 1.282 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. Χθες άρχισε και η μεταφορά περιστατικών με κορονοϊό σε δύο ιδιωτικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, την κλινική Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου.

Η δραματική κατάσταση αποτυπώνεται στον χάρτη  του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, όπου πλέον όλη η χώρα βάφτηκε κόκκινη και συνεχώς αναπτύσσονται νέες κλίνες, απλές και ΜΕΘ COVID.Προς παράταση το lockdown στην Αττική

Στο νοσοκομείο  ΠΑΙΔΩΝ “ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” νοσηλεύεται  βρέφος 5 ημέρων, θετικό στον κορονοϊό. Το βρέφος που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, νοσηλεύεται σε θερμοκοιτίδα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Πρόκειται για το νεαρότερο κρούσμα στην χώρα μας.

“Aν δεν αλλάξει κάτι η ανηφόρα είναι μπροστά μας”

Για την μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης που έφτασε το 206%, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο καθηγητής Χημείας, Θεόδωρος Καραπάντσιος. Το ιικό φορτίο είπε, έχει φτάσει στα επίπεδα των αρχών Νοεμβρίου, ενώ οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα, καθώς είναι πιο μεταδοτικές. Σε ό,τι αφορά την κορύφωση του τρίτου κύματος, είπε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων. Κατέληξε λέγοντας ότι χωρίς να θέλει να κινδυνολογήσει “αν δεν αλλάξει κάτι η ανηφόρα είναι μπροστά μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος