Υπόθεση υποκλοπών: Παρασκευή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών – Δευτέρα το αίτημα για εξεταστική

Array

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ για την Παρασκευή 26 Αυγούστου προγραμματίστηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ειδικότερα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε:

  • Την Παρασκευή 26 Αυγούστου αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές, σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων.
  • Επίσης, την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, ΘΔεμίρη.
  • Τέλος, την επόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής συζήτηση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, με βάση το αίτημα που ήδη έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Στόχος είναι να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατόν συναίνεση προκειμένου η Επιτροπή να μπορεί ερευνήσει περιστατικά που ενδεχομένως έχουν συμβεί σε ένα ικανό βάθος ικανό χρόνου» σημείωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Μπούγας. Το ζήτημα, τόνισε, είναι πως «η Επιτροπή θα αντλήσει ψύχραιμα χρήσιμα συμπεράσματα έτσι ώστε να μη μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο, γεγονός που έχει τη συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε ο χρόνος εξέτασης παρόμοιων περιστατικών να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που ζητείται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Στο ερώτημα αν δεν επιτευχθεί συναίνεση, ο κύριος Μπούγας απάντησε πως το δικαίωμα σύστασης Εξεταστικής μετά την αναθεώρηση είναι ένα δικαίωμα που δίνεται στη μειοψηφία, κατά συνέπεια θα συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή και, κατά τη διάρκεια των εργασιών της, ενδεχομένως κληθεί να αποφασίσει με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, αν απαιτείται περαιτέρω διεύρυνση και εξέταση σε βάθος χρόνου ή όχι.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι θα προηγηθεί η προ ημερήσιας συζήτηση ανάμεσα στους αρχηγούς των κομμάτων και όχι η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και κάνει λόγο για στείρα πολιτική αντιπαράθεση που έχει ως τελικό στόχο τη συγκάλυψη.

«Εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους ο κ. Μητσοτάκης» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το Εκτελεστικό Γραφείο του οποίου συνεδρίασε και αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και ο Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. «Η σήψη του επιτελικού κράτους και των παράνομων παρακολουθήσεων γίνονται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ. Όσο ο κ. Μητσοτάκης παραμένει τόσο θα διασύρει τη χώρα διεθνώς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητεί και η Ελληνική Λύση.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση παρακολουθήσεων – ΣΥΡΙΖΑ: Εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους ο Μητσοτάκης

Bουλή – Ευ. Λιακούλη: Η σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων ήταν πολιτικά θλιβερή

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επιλογή του Κ. Μητσοτάκη είναι η στείρα τοξική πολιτική αντιπαράθεση, με στόχο τη συγκάλυψη

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Βουλή απολογούμενος – Έχει την πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές

KKE: Zητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Ελληνική Λύση για παρακολουθήσεις: Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα συγκάλυψης ή κομματικής εργαλειοποίησης της υπόθεσης

ΜέΡΑ25 για Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής: Άμεσα η συζήτηση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος