Ελληνική Λύση για παρακολουθήσεις: Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα συγκάλυψης ή κομματικής εργαλειοποίησης της υπόθεσης

Στη Βουλή μεταφέρεται αυτή την εβδομάδα η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ενώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές, καθώς και αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Η «Ελληνική Λύση» προέβη σε ανακοίνωση, αναφορικά με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.

Η ανακοίνωση είναι η εξής: 

«Η Ελληνική Λύση θα επιδιώξει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών η οποία πέραν των πολιτικών έχει και εθνικές προεκτάσεις.

Η Ελληνική Λύση δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης ή κομματικής εργαλειοποίησης της υπόθεσης. Θα απαιτήσουμε την λογοδοσία τόσο των πολιτικών προϊσταμένων όσο και των ιδιωτών που εμπλέκονται στην ζοφερή αυτή υπόθεση.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει οπωσδήποτε να διερευνήσει και την υπόθεση κατασκοπείας των 17 Ελλήνων βουλευτών, η οποία φέρεται να ξεκίνησε το 2016. Προκαλεί λοιπόν μεγάλα ερωτηματικά γιατί η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν επιθυμούν την διερεύνηση της, ενώ εξηγεί την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την διερεύνηση της συγκεκριμένης περιόδου.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη την διερεύνηση των καταγγελιών για την παρακολούθηση και άλλων πολιτικών προσώπων, όπως προκύπτει απο δημοσιεύματα εφημερίδων φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση.

Είναι αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός που ο ίδιος σκανδαλωδώς επέλεξε να θέσει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του, έχει την κύρια πολιτική ευθύνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος