Υπόθεση Φλώρου:Κατέθεσε ως ύποπτος γιατρός που κατηγορείται για πλαστογραφία-Στα ύψη η πολιτική κόντρα (video)

Σε υψηλούς τόνους παραμένει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου και το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για συνεργασία του καταδικασμένου με δικηγόρο, συγγενή του Κ. Μητσοτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε πέντε ερωτήματα στη ΝΔ και την καλεί να απαντήσει. Για επιχείρηση λάσπης κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. Εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο γιατρός που κατηγορείται ότι πλαστογράφησε την ιατρική γνωμάτευση του Αριστείδη Φλώρου.

Επί δυόμισι ώρες κατέθετε στην Ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη ο γιατρός που κατηγορείται ότι πλαστογράφησε βασική γνωμάτευση που χρησιμοποιήθηκε για την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε αυτοβούλως με τον συνήγορο του στα γραφεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς πλην όμως οι Εισαγγελείς τον ενημέρωσαν ότι θα δώσει ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων και όχι του απλού μάρτυρα. Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο με αυτοκίνητο της Ασφάλειας συνοδεία αστυνομικών με πολιτικά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αυτό συνέβη προκειμένου να αποφύγει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων για την υπόθεση των πιστοποιητικών του Άρη Φλώρου, άνοιξε ο Διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός ο οποίος παρέδωσε στους Εισαγγελείς Διαφθοράς μεταξύ άλλων και δύο ακόμη γνωματεύσεις που φαίνεται να χρήζουν διερεύνησης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ είπε πως εν λόγω γιατρός έκανε τη μελέτη ύπνου στον Αριστείδη Φλώρου και η σχετική γνωμάτευση φέρει την υπογραφή του.

Να σημειωθεί ότι η γνωμάτευση που προσκομίστηκε από τον Αριστείδη Φλώρο αποδείχθηκε ότι έχει πλαστογραφηθεί.

Ο Αριστείδης Φλώρος από το πρωί της Τρίτης θα βρίσκεται και πάλι στις φυλακές Χαλκίδας. Υπενθυμίζεται ότι πέτυχε να αποφυλακιστεί με αναπηρία άνω του 67%, αν και καταδικασμένος για την υπόθεση Energa-Hellas Power, σε 21 χρόνια κάθειρξη.

Την ίδια ώρα στα ύψη διατηρείται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση.

Πέντε ερωτήματα θέτει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο. Μεταξύ άλλων αναρωτιέται αν είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, αν ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν και αν είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.

1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την “Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ”, που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;
2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa; σημειώνει το Μαξίμου.

«Κατανοούμε την προσπάθεια του Μαξίμου να αποκρύψει αυτήν την αλήθεια μεθοδεύοντας άλλο ένα δημοσίευμα του επαγγελματία λασπολόγου Κώστα Βαξεβάνη. Δεν πείθουν, ωστόσο, κανέναν. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας στις κάλπες» ήταν η απάντηση της ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα πέντε απλά ερωτήματα για το σκάνδαλο Energa και το ρόλο Δημητριάδη σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου. Μας ενημέρωσε ωστόσο, πως ο πρώην συνεταίρος του κ. Φλώρου, που έφτιαξε τις offshore για να κλαπούν χρήματα του Δημοσίου, όχι μόνο είναι συνεργάτης του, αλλά στενός κιόλας. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αγάπη του κ. Μητσοτάκη για τις offshore, δε χρειάζεται να υπερθεματίζει» τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

«Αν η ΝΔ απαιτεί η παράταξή μας να σιωπά κάθε φορά που αναφαίνεται η σύνθετη σχέση της με ορισμένα φαινόμενα που ακουμπάνε και τα ηγετικά της κλιμάκια, αυτό δεν θα συμβεί», σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς στον Real FM.

Για πλαστοπροσωπία έκανε ουσιαστικά λόγο ο Παύλος Πολάκης και υπογράμμισε ότι είναι πραγματικότητα, πως αυτή η ιστορία στήθηκε με αντάλλαγμα.

«Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε υπνική άπνοια σε έναν 39χρονο, με πλάστη μελέτη ύπνου, με μία ανύπαρκτη σπιρομέτρηση που δεν αναγνωρίζει ο Διευθυντής της Κλινικής ότι την έχει υπογράψει, με μία αξονική τομογραφία που είναι άλλου ασθενή απλά με το ίδιο όνομα, που είχε μπει για να χειρουργήσει τη χολή του και πήραν κάποια λαμόγια από εκεί τη γνωμάτευση και τα φιλμ και έφτιαξαν τη γνωμάτευση γι΄ αυτόν» αναφέρει.

«Υπάρχει ένα σημαντικό ερώτημα γιατί η ΝΔ  έσπευσε να υποδείξει νόμο Παρασκευόπουλου ως υπεύθυνο για τη συγκεκριμένη κατάσταση πριν προλάβει να δει πιά είναι η πορεία των γεγονότων και τί ακριβώς συνέβη» σχολιάζει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον  Alpha.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Κ. Σκουλάς, Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος