ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Επαναλειτουργεί η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Η ελληνική πρεσβεία άνοιξε ξανά τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπως είχε κάνει γνωστό με δημοσίευσή του στο twitter χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και όπως μετέδωσε και ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Κίεβο. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η Πρεσβεία, μαζί με το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό, το οποίο λειτουργεί κανονικά, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους Ομογενείς στην Ουκρανία.

ΥΠΕΞ για Ουκρανία: Επαναλειτουργεί η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Την 25η Φεβρουαρίου, κατά το σφυροκόπημα των Ρώσων στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, η ελληνική αποστολή αποχώρησε από το Κίεβο και μετά από 2,5 μήνες η πρεσβεία άνοιξε ξανά με επιτετραμμένο τον Μανώλη Ανδρουλάκη, τον διπλωμάτη που έφυγε τελευταίος μαζί με λιγοστούς ομογενείς από την μαρτυρική Μαριούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο, τα στελέχη της οποίας είχαν αποχωρήσει από την πόλη για λόγους ασφαλείας λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λειτουργεί εκ νέου στην πόλη με το απαραίτητο προσωπικό.

Ο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης ανέλαβε ως Επιτετραμμένος.

Η Πρεσβεία, μαζί με το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό, το οποίο λειτουργεί κανονικά, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους Ομογενείς στην Ουκρανία.

Επισημαίνεται ότι οι συμβουλές προς τους Έλληνες πολίτες που περιέχονται στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου εξακολουθούν να ισχύουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος