Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Κοντολέοντα

Array

Η εξέταση του Παναγιώτη Κοντολέοντα ολοκληρώθηκε σε υψηλούς τόνους αφού φέρεται να επέμεινε στο απόρρητο τη στιγμή που σύσσωμη πλέον η αντιπολίτευση ζητά σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ήδη το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα επικαλούμενο και την καταστροφή των αρχείων.

Πληροφορίες θέλουν ο Παναγιώτης Κοντολέων να έχει αναφερθεί σε συχνή καθημερινή επικοινωνία με τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού Γρ.  Δημητριάδη και επικοινωνία με τον Κ. Μητσοτάκη μόνο για να τον ενημερώσει σχετικά με σημαντικά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες είχε πει ότι γνώρισε τον πρωθυπουργό μέσω του Δημητριάδη και ότι «ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση, ούτε πριν ούτε μετά, ούτε και για τον Ανδρουλάκη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να επικαλέστηκε το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών μέλων της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η αντιπολίτευση έθεσε εκ νέου το ζήτημα να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον πρωθυπουργό κάτι που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής προκαλώντας την έντονη αντίδραση της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητήθηκε ακόμη και η διακοπή χθες της εξέτασης, καθώς δεν έχουν παραδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα έγγραφα που αναμένονται.

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, δήλωσε: «Άνθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του σημείωσε πως η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα και τα κυβερνητικά στελέχη «αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων».

Από πλευράς της η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην Εξεταστική Επιτροπή Ευαγγελία Λιακούλη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Π. Κοντολέοντα, δήλωσε «Πολύτιμος μάρτυρας τελικά ο κ. Κοντολέων παρά την επίκληση του απορρήτου. Βασικά πράγματα, δύο: Δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον κ. Μητσοτάκη- Γεραπετρίτη και Δημητριάδη για το θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. ‘Αρα ποιος τους ενημέρωσε; Μήπως μια πηγή που ταυτόχρονα παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη; Δεύτερον, μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει αποτύπωμα στην καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου Αρχείου. Υπάρχει συνέχεια…»

Χθες σημειώθηκε νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του Γιάννη Ρουμπάτη, πρώην Διοκητή της ΕΥΠ, επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος αποκάλυψε την άμεση παρακολούθηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό ήταν εις γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μπλοκάρει τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, το οποίο είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση πανικόβλητη για το θέμα των παρακολουθήσεων και των ευθυνών, που θα καταλήξουν κάποια στιγμή σε συγκεκριμένο άτομο και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Ρουμπάτης σε Εξεταστική: Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα για υπόθεση αγοραπωλησίας εθνικού εδάφους σχετιζόμενη με την οικογένεια Άσαντ

ΕΡΤ1- ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος