Ρουμπάτης σε Εξεταστική: Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα για υπόθεση αγοραπωλησίας εθνικού εδάφους σχετιζόμενη με την οικογένεια Άσαντ

Array

Ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες, η κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν επικαλέστηκε το απόρρητο και φέρεται να υποστήριξε ότι για όλα τα σημαντικά ζητήματα ενήμερωνε τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με σημείωμα.

Ο κ. Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε αμέσως και όχι εμμέσως (όπως είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών) τον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα. Είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη και ο πρώην πρωθυπουργός ενέκρινε τη συνέχιση της παρακολούθησης, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και την υπουργοποίηση Πιτσιόρλα σε υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η έρευνα ξεκίνησε γιατί ο κ. Πιτσιόρλας διαπραγματευόταν την πώληση εθνικού εδάφους (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ. ακτογραμμής) σε οικογένεια σχετιζόμενη με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ. Μάλιστα έδειξε και σχετικούς χάρτες στα μέλη της Εξεταστικής.

Όσον αφορά τις επισυνδέσεις, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου και πρόσθεσε ότι για το θέμα υιοθετεί πλήρως την ανάλυση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ειδικότερα για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να είπε ότι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η παρακολούθησή του, αρκεί να υπήρχε όγκος/πλήθος πληροφοριών για να συμπληρώσει ότι η Εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ δεν θα έδινε έγκριση χωρίς τεκμηρίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να υποστήριξε ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί, ωστόσο πρέπει να υπάρχουν ακόμα γραπτές σημειώσεις από τις συνακροάσεις, καθώς αυτές φυλάσσονται για 2 χρόνια.

Όπως είπε, κανένας υπάλληλος δε θα κατέστρεφε φάκελο χωρίς ρητή εντολή.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος