Τζανακόπουλος: Η επίκληση του απορρήτου αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος

Array

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, σημείωσε πως η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα και τα κυβερνητικά στελέχη «αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων».

Συγκριμένα ο ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε:

«Αποδείχθηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μια απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις, αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η κυβέρνηση θέλει μια ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για την πολιτική τους κατίσχυση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος